Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Εθνικός αρχιμάγειρας


Γράφει ο Δημήτρης Τοπάλης    
   Στις αρχές Ιουλίου 2019, κάπου εκεί στην Κουμουνδούρου, κοντά στα
γραφεία του πρασινορόζ ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν κάποιες κινήσεις πολύ μεγάλης σημασίας.
          Νοικιάστηκαν κάποιες μεγάλες αποθήκες, οι οποίες, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, γέμισαν με τρόφιμα παντός είδους, σε ποσότητες ασύλληπτες. Μιλάμε για κάποια εκατομμύρια κιλά τροφίμων.
          Αγοράστηκαν, επίσης, πολύ μεγάλες ποσότητες  από σκεύη μαγειρικής, κατσαρόλες, κουτάλες, πιρούνες κ.λ.π. καθώς επίσης και πάρα πολλά μπαχαρικά. Μιλάμε κι εδώ για τόνους, όχι για ψιλοπράγματα.
          Δημιουργήθηκαν εστίες μαγειρικής, οι οποίες συνδέθηκαν με φυσικό αέριο και μέσα σε λίγες ώρες άρχισε ένα τιτάνιο έργο.
          Ένας μόνον άνθρωπος επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί ακόμη αυτό το έργο. Πρόκειται όπως καταλάβατε για τον Εθνικό μας Αρχιμάγειρα.
          Άρχισε να δημιουργεί εξαιρετικές λιχουδιές σε αριθμούς τεράστιους. Εδώ μιλάμε για 11.000.000 περίπου ημερησίως! Κι όχι μόνο φαγητά. Ο εθνικός μας αρχιμάγειρας δημιουργούσε και συνεχίζει να δημιουργεί ακόμη, εξαιρετικά ορεκτικά, διάφορα σορμπέ και πολύ απίθανα γλυκίσματα, χωρίς, βέβαια, να παραβλέπουμε τα φρούτα κάθε είδους, με τα σχετικά σιρόπια και τα διάφορα ζαχαρώδη επιθέματα.
          Όλα αυτά είχαν έναν και μοναδικό σκοπό. Να αμαυρώσουν τις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη, που εξελέγη στις 7 Ιουλίου στη θέση του πρωθυπουργού και αντικατέστησε στο Μαξίμου τον εθνικό μας αρχιμάγειρα.
          Επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε να μαγειρεύει, ανέλαβε εργολαβικά ο εθνικός μας αρχιμάγειρας να κατασκευάζει 11.000.000 μερίδες ημερησίως για όλους τους Έλληνες.
          Αυτό το έργο στην αρχή δεν το ήξεραν οι Έλληνες. Απλώς έτρωγαν και δε ρωτούσαν ποιος ετοίμασε αυτά τα υπέροχα εδέσματα. Δεν ενδιαφερόταν κανείς να μάθει το τι συνέβαινε εκεί κοντά  στην Κουμουνδούρου.
          Στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, που, συμπτωματικά, είναι η μεγάλη εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, ο Εθνικός μας αρχιμάγειρας ξεφούρνισε το επίτευγμά του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης αναφέροντας επί λέξει. «Κύριε Μητσοτάκη, τρώτε από τα έτοιμα!». Εγώ απλά σας περιέγραψα τον άθλο αυτό, γιατί πιστεύω ότι ο πολίτης πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος. Τώρα ψάχνω να βρω ποιος πλήρωσε όλα αυτά τα έξοδα!
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.