Απλές συνταγές φαγητού για
εργένηδες
φοιτητές και τεμπέληδες.
Ψωμί κι ελιά-χωρίς Κώτσο
βασιλιά-
Σήμερα οι ελιές έχουν την
ίδια τιμή
με το κρέας και τα
φασόλια.
Γίνονται φουρνιστές, σχάρα
περασμένες
σε καλαμάκι ή τηγανιτές
χωρίς λάδι,
ακόμα και πάστα. Παίρνουν
άλλη νοστιμιά
με το ψήσιμο (τρέλα
κυπριακή).
Ταιριάζουν άριστα με ζεστό
ψωμί, αγγουράκι
και ντομάτα. Οι τσακιστές
μπαίνουν σε λάδι
μαζί με λεμόνι, σκόρδο και
σπασμένο ξερό
κόλιαντρο. Συνοδεύουν όλα
τα φαγητά
και πάνε πολύ με σύκα φρέσκα
και σουλτανίνα.
Ένα σφηνάκι ρακί
(τσίπουρο, ζιβανία) συμπληρώνει
το δεκατιανό ή
απογευματινό γεύμα.
Καλή Όρεξη
Ρηγίνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.