Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκαν τα εκαίνια εικαστικής έκθεσης στο Αμύνταιο με τίτλο «Δεσμοί Στήθους» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκαν χθες ,23 Οκτωβρίου 2019,  στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, τα εγκαίνια
εικαστικής έκθεσης με τίτλο  «Δεσμοί Στήθους», με αφορμή τον εορτασμό του Οκτώβρη ως Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε εντυπωσιακά με την παρουσίαση περφόρμανς, σχετική με την απομυθοποίηση του καρκίνου, από την Παναγιώτα Φιλημέγκα φοιτήτρια  στο Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης της Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με έδρα το Κιλκίς.
Ακολούθησε  συζήτηση, από τον συντονιστή της έκθεσης καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας Χάρη Κοντοσφύρη, σχετική  με προσωπικά βιώματα καρκινοπαθών και στη συνέχεια το κοινό περιηγήθηκε τον χώρο της έκθεσης το οποίο περιείχε έργα των καλλιτεχνών Βίκης Βασιλείου, Αθανάσιου Μπαμπάνηκαι Παναγιώτας Φιλημέγκα.
 Η έκθεση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων «Μαζί για τη Ζωή» και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, σε συνεργασία με το 3ο Εικαστικό Εργαστήρι Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Π.Δ.Μ., τον Δήμο Αμυνταίου, τη ΔΗΚΕΑ και τις Μαίες του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου.
Θα διαρκέσει μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2019 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκεφτούν κατόπιν συνεννόησης (Τηλ. 6987912249).
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε εκτεταμένα αποσπάσματα από τα εγκαίνια της έκθεσης.-















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.