Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης «Ξινό νερό», κυριάρχησε στο ημίωρο προ ημερήσιας διάταξης κατά την 28η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου(ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Πραγματοποιήθηκε χθες, 31 Οκτωβρίου 2019 ημέρα  Πέμπτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του  δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου , η 28η συνεδρίαση
του οργάνου. Στο ημίωρο προ ημερήσιας διάταξης τέθηκαν και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
·        1.  Η τύχη της μονομετοχικής δημοτικής επιχείρησης «Ξινό νερό», για την οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης πρώην δήμαρχο Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη, μεθοδεύεται η πώλησή της, στον πρώην δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη.΄
Πλέον συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρίδης είπε ότι σύμφωνα με προφορικές πληροφορίες του, ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης αποφάσισε να παραιτηθεί από αγωγές και δικαιώματα της εταιρίας  «Ξινό Νερό» και να παραδώσει το εργοστάσιο και την πηγή, στον πρώην δήμαρχο Αμυνταίου κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδη, χωρίς καμία πρόβλεψη ή συμφωνία και έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο. Στη συνέχεια ζήτησε την ανάκληση των αποφάσεων που ζημιώνουν την εταιρεία.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης» Τρύφων Γρομπανόπουλος δήλωσε πως το θέμα αυτό προκαλεί αναστάτωση στη τοπική κοινωνία και ότι αυτή η εσωστρέφεια δεν κάνει καλό και δημιουργεί ψήγματα έλλειψης διαφάνειας.  Συμπλήρωσε δε, πως η δημοσιοποίηση των πράξεων, αν δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, δεν βλάπτουν κανένα.
Στον αντίποδα ο πρόεδρος της «Ξινό Νερό» κ. Γιώργος Τσιρώνης απάντησε πως η εντολή του δημάρχου ως μοναδικού εκπρόσωπου του μοναδικού μετόχου του δήμου ήταν να «τρέξει» η έγκριση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής  για τη χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο και δεν αφορούσε την νέα επένδυση του κ. Ιωσηφίδη.
Για το ως άνω θέμα ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, είπε γενικότερα, πως η νέα Δημοτική Αρχή θα κάνει χρήση του κανονισμού, δηλαδή  τα θέματα που δεν χρήζουν απάντησης  μέσω των υπηρεσιών του δήμου θα απαντώνται άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες ερωτήσεις θα απαντώνται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Με τον τρόπο αυτό ο δήμαρχος πιστεύει πως δεν θα επιμηκύνεται ο χρόνος του ημίωρου και πως θα μειωθούν οι εντάσεις.
Για το θέμα της «Ξινό Νερό» τόνισε ότι υπήρχε μια στρεβλή , ως τώρα, κατάσταση στη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έλθουν όλες οι αποφάσεις, οι οποίες όπως είπε δεν καταχωρήθηκαν στο «Διαύγεια» και θα συζητηθούν και η μία επένδυση και η άλλη  επένδυση (Σ.Σ.  Ι. Ιωσηφίδης «Ξινό Νερό»;), όπως χαρακτηριστικά είπε.  Τέλος τόνισε πως όλες οι αποφάσεις θα δίνονται στη δημοσιότητα.
·        2.  Η δωρεάν κάλυψη του δήμου με WI FI, από τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας Απόστολο Θεοδώρου


Στην απάντηση του, ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιορδάνης Μπάντης, ανέφερε ότι εγκρίθηκε η δωρεάν κάλυψη του δήμου με WI FI .
·       3.   Η επέκταση της τηλεθέρμανσης σε Λέχοβο, Κέλλη και Βαρυκό, από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Πέτρο Τόμου
Ο δήμαρχος Αμυνταίου απάντησε ότι το θέμα θα προσπαθήσει να το θέσει στη αναμόρφωση του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Η τελική απάντηση θα δοθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
·        4.      Η ασφαλτόστρωση της Τ.Κ. Αντιγόνου  και  ή βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας από την εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον αγωγό ΤΑΠ, από τον πρόεδρο  της κοινότητας Νικόλαος Πατμάνογλου.

     Η απάντηση του δημάρχου θα δοθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

·       5.         Τα  εγκαίνια του έργου «Μονοπάτια Ειρήνης», καθώς και η  έλλειψη υπεραστικής συγκοινωνίας στον δήμο, η οποία έχει οδηγήσει στην απομόνωση των χωριών, από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Λεχόβου Ευάγγελο Στεφανίδη.  


Ο δήμαρχος απάντησε πως επειδή η γραμμή Βαρυκού- Αμυνταίου  θεωρείται άγονη δεν δρομολογούνται λεωφορεία.  Είναι ενήμερη και η Π.Ε. Φλώρινας η οποία  είναι αρμόδια για τη διευθέτηση των δρομολογίων.
·         Ο  κ.  Τρύφων Γρομπανόπουλος συνεχάρη τον πρόεδρο της Τ.Κ. Λεχόβου Ευάγγελο Στεφανίδη για την πρωτοβουλία  της τοπικής κοινότητας και του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», στη χάραξη  και λειτουργία των «Μονοπατιών Ειρήνης».
Για λεπτομερέστερη ενημέρωση δείτε και το σχετικό βίντεο.-












4 σχόλια:

  1. Τελικά τι γίνεται με το Ξινό Νερό, δεν βρίσκουμε στην Αθήνα και μας αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πουθενά δεν υπάρχει ΞΙΝΌ ΝΕΡΟ. .εξαφανίστηκε απ ολα τα ράφια .
    Εχω στειλει κ email στην εταιρεία οτι τα ΑΒ ΒΑΣΙΛΌΠΟΥΛΟΣ στέλνουν παραγγελίες κ τους λενε πως δεν υπάρχει απόθεμα. Τι συμβαίνει τελικά? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν Ντρεπεστε εχετε μια φλεβα χρυσου και ειστε ανικανη να τη δουλεψετε?Υπαρχει κατι τετοιο στην υπολοιπη ελλαδα.;Θα παιρνουμε μονο το γαλλικο αναλογο ανθρακουχο.Αυτη ειναι η καντατια των δημοσιων δημαρχων.ενας απλος πολιτης που βλεπει μπροστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ιδιωτη μα το δωσετε με ρητρες και κερδη διασφαλισμενα για το δημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.