Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Έκδηλη η ανησυχία των κατοίκων του Ξινού Νερού για το μέλλον της Δημοτικής επιχείρησης «Ξινό Νερό» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, συζητήθηκε εκτενώς η πορεία της μονομετοχικής επιχείρησης «Ξινό Νερό»,
ύστερα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, αλλά και πιέσεων των κατοίκων του Ξινού Νερού, οι οποίοι ήταν θορυβημένοι από τη φημολογία, η οποία ήθελε την δημοτική επιχείρηση στα χέρια ιδιώτη.
Στη αρχή της συζήτησης το λόγο  πήρε ο νέος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Γιώργος Τσιρώνης, ο οποίος  ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τους παρευρισκόμενους πολυπληθείς κατοίκους του Ξινού Νερού, για την κατάσταση στην οποία στην οποία ευρίσκονταν η επιχείρηση κατά τα διάρκεια της διοίκησης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή καθώς και την προσπάθεια   αναβάθμισης της από τη νέα.
  Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δ.Σ., των δημοτικών συμβούλων και βέβαια των δημοτών.

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις  των ομιλητών.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου  Άνθιμος Μπιτάκης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο  για την πορεία του επενδυτικού σχεδίου της δημοτικής επιχείρησης, καθώς και για την προσπάθεια  υπαγωγής του στο καθεστώς ενίσχυσης Γενικής   Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του ν.4399/2016.
Τέλος ο  δήμαρχος ζήτησε και έλαβε  εξουσιοδότηση με ευρεία πλειοψηφία  για την υλοποίηση του.
Από τη χθεσινή συζήτηση ξεκαθάρισε το επιχειρηματικό τοπίο, στο οποίο θα λειτουργήσει η νέα διοίκηση της Μονομετοχικής Επιχείρησης Ξινό Νερό ή αλλιώς εργοστάσιο όπως συνηθίζεται να λέγεται.
 Συνοψίζοντας λοιπόν θα λέγαμε ότι:
Η νομική μορφή του εργοστασίου παραμένει ως έχει
Προχωρά το επενδυτικό σχέδιο, το οποίο κατατέθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της παραγωγής των προϊόντων της.
Η διοίκηση του εργοστασίου, ανέθεσε την διακίνηση των προϊόντων της, στην εταιρία Ι. Ιωσηφίδης Ξινό Νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και τα σχετικά βίντεο.

  











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.