Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Δίκτυο οπτικών ινών και στο Αμύνταιο; Γιατί όχι;


Διαβάζω σε χθεσινές, 16.01.2020, βορειοελλαδικές ιστοσελίδες:
και μου έρχεται ζάλη - ακούς εκεί 200Mbps- αφού  τη στιγμή  που γράφεται το άρθρο αυτό, η ταχύτητα της γραμμής μου μετά βίας φθάνει τα 14Mbps ( με ονομαστική 24Mbps).

Διαβάζοντας λοιπόν τα όσα προηγήθηκαν της τοποθέτησης των οπτικών ινών σε ολόκληρη τη πόλη της Νάουσας, διαπίστωσα ότι η προσπάθεια αυτή, αποτέλεσε πρωτοβουλία του ομώνυμου δήμου σε συνεργασία με τον όμιλο ΟΤΕ.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως με την αναβάθμιση του δικτύου, ωφελημένοι θα είναι οι πολίτες της Νάουσας και κυρίως οι επιχειρήσεις.

Κατ΄ αντιστοιχία  λοιπόν  η τοποθέτηση οπτικών ινών - ενός κατ΄ εξοχήν αναπτυξιακού έργου - και στη κωμόπολή μας, σε πρώτη φάση και στη συνέχεια σε ολόκληρο το δήμο, θα εξυπηρετούσε τους δημότες  και παράλληλα   θα αποτελούσε ένα δυνατό εργαλείο για το τουρισμό, αλλά και τους επαγγελματίες, για την παραπέρα ανάπτυξη της επιχείρησής τους.  

Η Δημοτική Αρχή, πιστεύω πως θα μπορούσε να απαιτήσει από την Πολιτεία, ως αντιστάθμισμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης της περιοχής - τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε ήδη  όλοι μας - σε συνεργασία βέβαια με τον όμιλο ΟΤΕ, την ένταξή  του δήμου κατά προτεραιότητα,  στο πρόγραμμα τοποθέτησης οπτικών ινών της χώρας.-

lexovitis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.