Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Άρθρο των The New York Times εκθειάζει τα κρασιά του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΦΑ

Σε πρόσφατο άρθρο της, 24.12.2019, που υπογράφεται από την Florence Fabricant συγγραφέα τροφίμων και κρασιού, η εφημερίδα  The New York
Times, αναφέρεται στις ντόπιες ποικιλίες που καλλιεργούνται στους αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα στους αμπελώνες του Αμυνταίου,  φέρνοντας ως παράδειγμα τους αμπελώνες του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΦΑ (Alpha Estate).
 «Το τοπίο της μακεδονικής περιοχής της βόρειας Ελλάδας-γράφει η εφημερίδα- είναι διάσπαρτο από αμπελώνες, οι οποίοι προμηθεύουν οινοποιεία που παράγουν μερικά από τα καλύτερα ερυθρά κρασιά που έχει να προσφέρει η Ελλάδα.

Το Alpha Estate εδώ στη βορειοδυτική γωνία της Μακεδονίας είναι ένα καλό παράδειγμα. Σε μια δοκιμή ελληνικών ερυθρών από την ομάδα κρασιού των The New York Times τον περασμένο Αύγουστο, το Ξινόμαυρο Σκαντζόχοιρος 2016, βγήκε στην κορυφή.

Αυτή η γευσιγνωσία κρασιού κάλυπτε μόνο κρασιά φτιαγμένα από ντόπιες ποικιλίες σταφυλιών, κυρίως xinomavro, το σταφύλι που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει το κρασί Alpha Estate. Είναι ένα όνομα που πρέπει να γίνει όλο και πιο οικείο στους λάτρεις του κρασιού που είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν τα κρασιά της Ελλάδας.»
Στη συνέχεια παραθέτει τις απόψεις του, εκ των ιδιοκτητών, οινοποιού Άγγελου Ιατρίδη, οποίος είναι πεπεισμένος   για την αξία των ελληνικών ποικιλιών και ελπίζει ότι ο υπόλοιπος κόσμος του κρασιού θα τον ακολουθήσει. Θεωρεί δε ότι το «Ξινόμαυρο» είναι πολύ σημαντικό  για την παραπέρα πορεία των Ελληνικών κρασιών.

Η συντάκτρια του άρθρου τονίζει το γεωγραφικό ανάγλυφο των  αμπελώνων του Κτήματος Άλφα ,που περιβάλλεται από βουνά και δύο λίμνες, καθώς και το μικροκλίμα της περιοχής, που ευνοεί  την ωρίμανση των σταφυλιών και  εξασφαλίζει καλή οξύτητα για τα κρασιά.
Τέλος στο άρθρο παρατίθενται φωτογραφίες, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης και στοιχεία για τις εξαγωγικές  δραστηριότητές της.
Σημείωση:
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε στο παρόν άρθρο είναι του Στ. Τζέλη.

Πηγή:https://www.nytimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.