Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στο Αμύνταιο (ΦΩΤΟ)


Μετείχε σε σύσκεψη επαγγελματιών και φορέων της περιοχής, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, με θέμα, τι άλλο , τη μεταλιγνιτική εποχή στη περιοχή Αμυνταίου -Φλώρινας
Ο κ. Χατζηδάκης έφθασε στο δημαρχιακό κατάστημα Αμυνταίου, καθ΄οδόν προς Πτολεμαΐδα, όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για τη
μεταλιγνιτική εποχή, στη 1 το μεσημέρι. Είχε μια σύντομη συνάντηση με το δήμαρχο Αμυνταίου, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων, το θέμα της ολοκλήρωσης των δύο μονάδων της ΔΕΤΕΠΑ και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην  κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, όπου τον περίμεναν- για να του εκθέσουν τις απόψεις τους, για την μεταλιγνιτική περίοδο,  εκπρόσωποι  συνδικαλιστών , φορέων της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και φυσικά πολλοί κάτοικοι του δήμου Αμυνταίου, οι οποίοι θίγονται από το κλείσιμο  των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Οι θιγόμενοι, ανέφεραν πως το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο των μονάδων  που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν επαρκεί  για τη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα και ζήτησαν παράταση.
Ο κ. Χατζηδάκης  στην τοποθέτησή του είπε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή, το οποίο θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Για τη επίσπευση της παύσης της λειτουργίας  των λιγνιτικών μονάδων είπε πως η ΔΕΗ πληρώνει μεγάλα ποσά, εξ αιτίας των ρύπων και γι αυτό επιβάλλεται η διακοπή λειτουργίας τους.
Μίλησε για ένα πρόγραμμα σφαιρικής ανάπτυξής της περιοχής, η οποία θα περιλαμβάνει την γεωργία , την μεταποίηση, τον τουρισμό, αλλά και την εκμετάλλευση των αποκαλυφθεισών εκτάσεων . Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί, όπως είπε, διυπουργική επιτροπή, η οποία έχει δεσμευτεί ότι θα ετοιμάσει ένα συνολικό σχέδιο  μέχρι το καλοκαίρι, για να υποβληθεί στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί. Τα ποσά που θα δοθούν τα επόμενα χρόνια για τις λιγνιτικές περιοχές ο κ. υπουργός τα υπολογίζει στα 4,7 με 5,4 δις.
Τόνισε επίσης πως ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για την ανάπτυξη της περιοχής και προτρέπει ο ίδιος τους επενδυτές να επενδύσουν στη Δυτική Μακεδονία.
Τέλος τόνισε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες  και μήνες, η κυβέρνηση θα πείσει και τους πλέον κακόπιστους ότι έχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.
Η ΔΕΗ δε φεύγει από την περιοχή τόνισε  ο επικεφαλής της ΔΕΗ ΓΣτάσσης. Αναφέρθηκε στα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης,στις σημαντικες υποδομές που κατέχει, καθώς επίσης και στη καταπληκτική τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων όπως  χαρακτηριστικά είπε
Το κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναχώρησε για Πτολεμαΐδα όπου θα ακολουθούσε ευρεία σύσκεψη για το θέμα αυτό.-









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.