Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αμυνταίου κι πρόεδρο Δ.Σ. «Ξινό Νερό» , κ. Α. Μπιτάκη


Ξινό Νερό, 29 Απριλίου 2020

Προς: α) Δήμαρχο και Πρόεδρο Δ.Σ. «Ξινό Νερό ΑΕ», κ. Α. Μπιτάκη
β) Δημοτικούς Συμβούλους Αμυνταίου
γ) Μέλη Δ.Σ «Ξινό Νερό ΑΕ»

Αμείλικτα ερωτήματα για την «Ξινό Νερό Μονομετοχική ΑΕ ΟΤΑ»

Κύριε δήμαρχε,

Το βασικό διακύβευμα των εκλογών του 2019 για το χωριό μας ήταν η τύχη του εργοστασίου και της επιχείρησης. Κερδίσατε τις εκλογές με βασικό σύνθημα την πρόοδο της Ξινό Νερό Μονομετοχικής ΑΕ ΟΤΑ, αλλά και την υλοποίηση της σχεδιαζόμενης επένδυσης. Ο συνδυασμός για το Τοπικό Συμβούλιο, στον οποίο είχα την τιμή να συμμετέχω και να εκλεγώ, σας στήριξε ανεπιφύλακτα στις εκλογές διότι πιστέψαμε ότι θα υλοποιούσατε τις δεσμεύσεις σας.
Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας ορίσατε Διοικητικό Συμβούλιο της «Ξινό Νερό ΑΕ» και σε πέντε μήνες το αποπέμψατε, με την αιτιολογία ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και υπέγραψαν σύμβαση συνεργασίας με την «Ξινό Νερό Ιωσηφίδης Α.Ε.» για την αποκλειστική διανομή των προϊόντων. Το αποπεμφθέν Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν στελέχη του συνδυασμού από το Ξινό Νερό που σας υποστήριξαν, στους λίγους μήνες που προηγήθηκαν προχώρησε πολύ τα ζητήματα του εργοστασίου, βελτίωσε την παραγωγή και επειδή αυξήθηκαν οι πωλήσεις ήταν έτοιμο να βάλει δεύτερη βάρδια, δηλαδή να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Δικαιώθηκαν, με την απόφαση της Επιτροπής του αρ. 152, λίγο μετά την αποπομπή τους, αλλά δυστυχώς δεν τους αποκαταστήσατε και είμαστε όλοι πικραμένοι γι’ αυτό.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ενώ το εργοστάσιο με την προηγούμενη διοίκηση δούλευε κανονικά, τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες παράγει το 20% των δυνατοτήτων του, μετά από δική σας εντολή. Δηλαδή, αν και η παραγωγική του ικανότητα είναι 30 παλέτες αυτές τις ημέρες υπολειτουργεί και παράγει 6 παλέτες, προφανώς επειδή δεν μπορείτε να διαθέσετε το εμπόρευμα. Αυτό σημαίνει ότι το εργοστάσιο λειτουργεί με ζημία και το σίγουρο είναι ότι η «Ξινό Νερό ΑΕ» έχει μπει σε περιπέτειες!
Η τοπική κοινωνία του Ξινού Νερού είναι αναστατωμένη και νοιώθουμε μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον του εργοστασίου! Επιπλέον, έχει καλλιεργηθεί μία αντιπαλότητα, που καλό είναι να αρθεί και να ξεκινήσει να οικοδομείται κλίμα εμπιστοσύνης και καλής λειτουργίας του εργοστασίου, όπως επίσης και ξεκάθαρες θέσεις για το μέλλον της σχεδιαζόμενης επένδυσης από τον κ. Ιωσηφίδη.
Υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια το Ξινό Νερό (Τοπικός Σύμβουλος, Πρόεδρος, Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος) και το εργοστάσιο (Αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ). Έχοντας αποδείξει την αγάπη μου και την διάθεση προσφοράς προς τους συμπολίτες μου και το μέλλον του τόπου μας, θέλω να θέσω μία σειρά ερωτημάτων χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας:
·         Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε ηθικά και στην πράξη τα αποπεμφθέντα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Σύμβουλου της «Ξινό Νερό ΑΕ»;
·         Γιατί η παραγωγή του εργοστασίου έχει πέσει στο 20%;
·         Σκοπεύετε να επαναφέρετε στην ομαλότητα την παραγωγή και τις πωλήσεις; Και πότε;
·         Σκοπεύετε να καταθέσετε (εάν δεν έχει γίνει) στις αρμόδιες αρχές την έκθεση των ορκωτών λογιστών;
·         Ποια είναι η σημερινή θέση σας για την επένδυση που έχει σχεδιάσει η «Ξινό Νερό Ιωσηφίδης ΑΕ» και για την οποία συμφωνούσατε προεκλογικά;
·                 Τι σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου να αρθεί η αναστάτωση στην τοπική μας κοινωνία για τις διενέξεις σας σχετικά με το εργοστάσιο και το αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον του;
Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον, όπως και όλη η τοπική κοινωνία του Ξινού Νερού, για τις απαντήσεις σας.

Νικόλαος Χάσος
Τοπικός Σύμβουλος Ξινού Νερού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.