Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Θα ζητήσει ο κ. Μπιτάκης στην αυριανή σύσκεψη των δημάρχων των ενεργειακών δήμων με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα και την επαναφορά της τιμής της θερμικής μονάδας της ΔΕΤΕΠΑ στα επίπεδα του 2019;


 «Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τετάρτη ο Δήμαρχος Αμυνταίου μαζί με τους Δημάρχους Όλων των Ενεργειακών Δήμων, ώστε να γίνει μια συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξέλιξη των ζητημάτων που απορρέουν από την απολιγνιτοποίηση, με κύριο ζήτημα
αυτό των Τηλεθερμάνσεων», μας πληροφορεί  σημερινό  δελτίο τύπου του δήμου Αμυνταίου.

Βέβαια, πέραν των άλλων θεμάτων που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση  στο τραπέζι, θα πρέπει να τεθεί και αυτό που «καίει» τους δημότες, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης, η απρόσκοπτη δηλαδή  παροχή ζεστού νερού κατά τους μήνες της λειτουργίας της και κυρίως το τι θα πληρώσουν.

Θεωρώ αδιανόητο το γεγονός της υπέρμετρης αύξησης, στη τιμή της θερμικής μονάδας, από 1η Ιανουαρίου 2020, τη στιγμή που η λιγνιτοφόρος περιοχή μας, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα, για δεκαετίες στην ανάπτυξη της χώρας. Με λίγα λόγια, θεωρώ ότι  η ως άνω τιμή μονάδας θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τις τιμές των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης και  Πτολεμαΐδας, η δε  διαφορά  που θα προκύψει από την επιβάρυνση της  λειτουργίας των δύο νέων  μονάδων της ΔΕΤΕΠΑ, με καύσιμο την βιομάζα, να καλυφθεί από το Ταμείο που έχει συσταθεί λόγω της απολιγνιτοποίησης.

Βέβαια η καλύτερη λύση, θα είναι η σύνδεση του δικτύου  της ΔΕΤΕΠΑ με την μονάδα  5 της Πτολεμαΐδας, με τις ίδιες προϋποθέσεις της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας .

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης.-



lexovitis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.