Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Η Δημοτική Παράταξη «Ενότητα – Συνεργασία» απαντά στο Δήμαρχο για το θέμα της ερώτησης για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης


Των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν κ. Δήμαρχε, πολύ περισσότερο όταν με συγκεκριμένα υλικά θα μαγειρέψουν πολλοί.
Και για να εξηγούμαστε:
Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το οποίο έκανε αναφορά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπαρδάκας, δεν είναι συνέχεια του «Φιλόδημος 1», αλλά καταργεί το πρόγραμμα  «Φιλόδημος 1» (άρθρο 21), με την ταυτόχρονη πρόνοια για μεταφορά των ενταγμένων σε αυτό έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι ένα πρόγραμμα, ιδιαίτερα πλούσιο σε χρηματοδότηση (2,5 έως και 4 δις) και σε άξονες προτεραιότητας (άρθρο 3). Αφορά, μεταξύ άλλων, την κατασκευή έργων κυρίως στους τομείς της ψηφιακής σύγκλησης, των υποδομών, της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, της ανέγερσης σχολείων, αλλά και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας.
Με απλά λόγια είναι ένα εργαλείο δημιουργίας, για αυτούς που θέλουν και μπορούν να δημιουργήσουν. Σας τα είπαμε και θα τα ξαναλέμε μέχρι να τα εμπεδώσετε. Άλλωστε «Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως».
Τι ζητήσαμε από εσάς; Να λειτουργήσετε με ταχύτητα και να οργανώσετε ομάδα εργασίας προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις αμέσως μόλις εκδοθούν προσκλήσεις εξειδίκευσης αξόνων προτεραιότητας. Αυτό κάνουν πολλοί Δήμοι στην χώρα από την πρώτη στιγμή παρουσίασης του προγράμματος, διότι αντιλαμβάνονται ότι λειτουργεί ανταγωνιστικά μεταξύ των Δήμων, αφού τα χρήματα μπορεί να μην φτάσουν για όλους και έτσι τα έργα ή οι μελέτες εντάσσονται κατά προτεραιότητα. Με άξονα και πυλώνα το συγκεκριμένο πρόγραμμα επενδύουν στην ανάπτυξη των περιοχών τους. Μια βόλτα στο διαδίκτυο αρκεί για να το αντιληφθείτε.
Και μιας και κομπάζετε κλείνοντας την απάντηση σας στις 19 Μαΐου 2020 ότι : « οι συμπολίτες μας έχουν άμεση, ακριβή και έγκυρη ενημέρωση και όχι παραπλανητική πληροφόρηση και αντιπολιτευτικά τερτίπια», σας ρωτάμε :
Πότε σκοπεύετε να ενημερώσετε τον κόσμο της Φλώρινας για μια σειρά από ζητήματα όπως π.χ.:
-για τον νέο γραμματέα του Δήμου,
-για την ανακαίνιση του Δημαρχείου (πόσο κόστισε και ποιος ήταν ο αρχιτέκτονας  εργολάβος),
-για τις δράσεις ενημέρωσης κοινωνικών ομάδων για τον Κορονοϊό (πόσα χρήματα πήρε ο Δήμος και πως ξοδεύτηκαν),
-για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων (πόσο κόστισε όλο το πακέτο),
-για τις δεκάδες ερωτήσεις – προτάσεις - επερωτήσεις που σας έχουμε καταθέσει με κάθε τρόπο (προφορικό ή γραπτό) και ακόμα δεν έχουν απαντηθεί,
-για τις συνεδριάσεις που γίνονται με τρόπο αναχρονιστικό( τηλέφωνο, email και ΦΑΞ),
-για τους οδικούς άξονες, για τις πρωτοβουλίες σας σχετικά με το ταχυδρομείο Μελίτης,
-για το αν οι συνεργάτες σας διαχωρίζουν τους συνδημότες σε αυτούς που ψήφισαν εδώ ή εκεί κ.λ.π.
Μιας και δεν κουβαλάτε βαρίδια όπως λέτε, αναμένουμε μαζί με τους συνδημότες τις πρωτοβουλίες σας!


                                                                        Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.