Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Η σημασία! (της οδικής διαγράμμισης)


-Οι διαγραμμίσεις υπάρχουν σε αστικές, επαρχιακές και εθνικές οδούς, έχουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργικότητα και ασφάλεια της κίνησης των τροχοφόρων οχημάτων.


-Οι διαγραμμίσεις υποδεικνύουν τα
άκρα της οδού και διαχωρίζουν τις λωρίδες κίνησης, προσφέρουν σημαντική βοήθεια στον οδηγό στο έργο του ελέγχου της θέσης επάνω στο οδόστρωμα, τόσο σε σχέση µε τα άκρα του οδοστρώματος και των λωρίδων κυκλοφορίας όσο και προς τα άλλα αυτοκίνητα που βρίσκονται απέναντι του.

-Τα πλεονεκτήματα της διαγράμμισης για την οπτική καθοδήγηση γίνονται ιδιαίτερα σημαντικά όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές ή τη νύχτα, όταν το µάτι δεν μπορεί να διακρίνει καθαρά τα στοιχεία που περιβάλλουν την οδό, αν ο οδηγός θαμπωθεί από τους φανούς του απέναντι αυτοκινήτου μπορεί να ελέγχει τη θέση του µε βάση τη διαγράμμιση στην άκρη του δρόμου.
-Από τα παραπάνω γίνεται φανερή η σημασία των διαγραμμίσεων, η παρουσία τους στον δρόμο είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση και ιδικά σε δρόμους που είναι πολυσύχναστοι ή οι καιρικές συνθήκες για έτερους λόγους είναι περιορισμένες.
-Το όφελος των διαγραμμίσεων είναι διπλό, αφ ενός διευκολύνονται οι οδηγοί και αφ εταίρου μειώνονται τα ατυχήματα που είναι και το ζητούμενο!.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος - Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.