Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ανάκληση και αντικατάσταση αντιδημάρχων στο δήμο Αμυνταίου – Ανακατανομή των μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων

Όπως γράφαμε και στο άρθρο μας της 25ης Απριλίου  2020 με τίτλο: «Προς οριστική ρήξη οι «αντάρτες» αντιδήμαρχοι του συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία του δήμου Αμυνταίου» με τον δήμαρχο κ. Α. Μπιτάκη» και υπότιτλο «Λίαν
προσεχώς ανακοινώνονται οι νέοι αντιδήμαρχοι», αναφέροντας και τα ονόματα των  νέων αντιδημάρχων, ο δήμαρχος Αμυνταίου έπαυσε τους μέχρι χθες αντιδημάρχους κ. Σπύρο Τσαχειρίδη, και κ. Τρύφωνα Γεώργου και τοποθέτησε τους κ.  Μπερμπερίδη Πέτρο του Γεωργίου και κ. Χατζητιμοθέου Ιωάννη του Χρύσανθου, με θητεία από την 06-05-2020 έως και την 05-09-2020.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό της απόφασης με την  οποία  επαύθησαν οι  πρώην πλέον αντιδήμαρχοι, σύμφωνα με το οποίο  οι ανωτέρω :
Επέδειξαν  την έμπρακτη διαφοροποίηση των αντιδημάρχων από τις επιλογές της διοίκησης του δήμου σε ζήτημα καθοριστικής σημασίας για τα συμφέροντα του ιδίου και της ανώνυμης εταιρείας που ανήκει σε αυτόν.
Επιτέθηκαν  σε δημόσια προσωπική επίθεση κατά του δημάρχου από ένα εξ αυτών και την έγγραφη αντιπαράθεση αμφοτέρων προς το δήμαρχο, δια της συνυπογραφής εξωδίκου δηλώσεως με έντονα επιθετικό και συγκρουσιακό χαρακτήρα και
Με τις ανωτέρω ενέργειες οι δύο αντιδήμαρχοι απώλεσαν την εμπιστοσύνη του δημάρχου και την ικανότητα να τον συνδράμουν στην άσκηση των καθηκόντων του, με συνέπεια να έχει ματαιωθεί στην πράξη η αποστολή που ο νόμος αναθέτει στους αντιδημάρχους, δηλαδή την επικουρία του δημάρχου.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Χατζητιμοθέου Ιωάννης, με δήλωσή του, από 04 Μαΐου 2020,  ανεξαρτητοποιήθηκε,  από τον συνδυασμό  «Με συνέπεια και στο Αύριο» του Κώστα Θεοδωρίδη, με τον οποίο εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.
Τέλος θα πρέπει να  σημειωθεεί ότι ο δήμαρχος προχώρησε σε νέα ανακατανομή αρμοδιοτήτων στους αντιδημάρχους.

Διαβάστε την  σχετική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.