Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Η συνέντευξη του προέδρου της εταιρείας «Ιωσηφίδης Ξινό Νερό Α.Ε.» για τις εξελίξεις στη δημοτική επιχείρηση «Ξινό Νερό Μονομετοχική Α.Ε. ΟΤΑ» (BINTEO)


Η άστοχη ενέργεια του δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη να αποκλείσει από το προαναγγελλόμενο και μηδέποτε γενόμενο ντιμπέιτ, μεταξύ αυτού και του προέδρου της εταιρείας
«Ιωσηφίδης Ξινό Νερό Α.Ε.», Μάκη Ιωσηφίδη, τα μπλογκς της περιοχής καθώς και την 15ήμερη εφημερίδα Περισκόπιο, έδωσε την ευκαιρία στον δεύτερο, να εκθέσει  και να προωθήσει τις θέσεις – απόψεις της εταιρείας του -στους εκπροσώπους των  τοπικών ΜΜΕ  τους οποίους είχε φροντίσει να προσκαλέσει - και κατ’ επέκταση στους δημότες Αμυνταίου.
Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ιωσηφίδης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, αναφερόμενος  στην ίδρυση της εταιρείας του το 2008, κατόπιν συμφωνίας του τότε δημάρχου Κώστα Θεοδωρίδη και της εταιρείας «Μαλαματίνα», η οποία προέβλεπε  εκτός από την διακίνηση των προϊόντων της Ξινό Νερό, και την κατασκευή νέου εργοστασίου ποσού ύψους έως 8,5 εκατομμυρίων ευρώ , το οποίο ποτέ δεν κατασκευάστηκε. Το 2017 γνωστοποίησε στον και τότε δήμαρχο κ. Θεοδωρίδη την απόκτηση των μετοχών της Μαλαματίνας, για να συναντήσει την αντίδραση του, με προσφυγή στα δικαστήρια  ζητώντας τη διάλυση της εταιρείας, χωρίς να το καταφέρει.
Στη συνέχεια ο κ. Ιωσηφίδης περιέγραψε  τις παρεμβάσεις της εταιρείας του αμέσως μετά την ανάληψη της προώθησης των προϊόντων   της  δημοτικής επιχείρησης  Ξινό Νερό, καθώς και την αύξηση των πωλήσεων, γεγονός που ενόχλησε πολλούς ανταγωνιστές του.
Επέμενε ότι η συμφωνία της εταιρείας του  με την δημοτική επιχείρηση,  ήταν νόμιμη  και δεν ήταν λόγος  για την αποπομπή του Δ.Σ. και του προέδρου της, θεωρεί δε  ότι ο δήμαρχος υπονόμευε τη συγκεκριμένη συμφωνία.
Θεωρεί επίσης ότι στο θέμα της εταιρείας  οι Μπιτάκης και Θεοδωρίδης συμπλέουν.
Αναφέρθηκε στην  έκθεση των Ορκωτών  Λογιστών, στην οποία υπάρχουν στοιχεία σε βαθμό κακουργήματος.
Αναφέρθηκε επίσης στη δραματική  μείωση της παραγωγής του εργοστασίου, καθώς και στη ζημία την οποία υφίσταται η επιχείρηση τους τελευταίους μήνες την οποία  υπολογίζει σε 250.000 με 300.000ευρώ.
Για το εργοστάσιο της δημοτικής επιχείρησης είπε ότι δεν πρόκειται να το πάρει κανείς για  απαγορεύεται η πώλησή του από το νόμο
 Για το θέμα της κατασκευής του νέου εργοστασίου ήταν κατηγορηματικός: Το εργοστάσιο είπε θα γίνει.
Αναφέρθηκε σε δύο εξωτερικούς συνεργάτες του κ. Μπιτάκη και αναρωτήθηκε ποιος είναι ο ρόλος τους.
Τέλος απάντησε στις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ
Για περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.