Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ στο Αμύνταιο οι αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Κιοσές και Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Δ.Μ Βασίλης Άμπας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες, 13 Ιουλίου 2020, στα τοπικά ΜΜΕ στο  Αμύνταιο, οι αντιπεριφερειάρχες  Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Κιοσές και Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Δ.Μ Βασίλης Άμπας.

Ειδικότερα:


Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Κιοσές προέβη σε απολογισμό του έργου του, στο δεκάμηνο που βρίσκεται επικεφαλής της Π.Ε Φλώρινας.

Αναφέρθηκε:

Στην υλοποίηση του προγράμματος επικοινωνιακής προβολής της Π.Ε. Φλώρινας

Στις πρωτοβουλίες που έλαβε ως Αντιπεριφερειαρχική Αρχή , για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19, με συνεχή ενημέρωση των πολιτών , αλλά και με την προμήθεια και διάθεση υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Φλώρινας  όσο και σε άλλους φορείς όπως η ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστικά Υπηρεσία κ.α.

Στην διάθεση ποσού 40.000.000ευρώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για τον εξοπλισμό  του νοσοκομείου Φλώρινας.

Στη βοήθεια  που δόθηκε, μέσα από προγράμματα, στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στην πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση αίματος και από του τρεις δήμους της Π.Ε., με σκοπό τη διάθεση του, σε  προσβληθέντες από τον κωρονοϊό.

Στους οδικούς άξονες, οι οποίοι θα βγάλουν την Π.Ε. Φλώρινας από την απομόνωση.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Φλώρινας.

Στην έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας της ύδρευσης των Δ.Ε. Αμυνταίου και Αετού, προϋπολογισμού 20.000.000ευρώ.

Στην αναβάθμιση των κτιρίων του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Στην κατασκευή κτιρίου για τη στέγαση της Σχολής Καλών τεχνών.

Στην αναβάθμιση κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας.

Στην χρηματοδότηση της ΔΕΤΕΠΑ Αμυνταίου για αγορά τεμαχιστή βιομάζας, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο υπό κατασκευήν εργοστάσιο, της ως άνω εταιρείας.

Στην υδροδότηση της Φλώρινας από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς.

Στη στήριξη των αναξιοπαθούντων πολιτών μέσω του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α..

Στην προβολή των ξενοδοχειακών μονάδων της Π.Ε. σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην εγκατάσταση κλιμάκιου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις Πρέσπες, και προσεχώς ενός πυροσβεστικού οχήματος στο Αμύνταιο.

Αναφέρθηκε επίσης σε διάφορα προγράμματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή βιολογικού καθαρισμού Φλώρινας η ανάπλαση της παραλιακής οδού του Αγίου Παντελεήμονα, η μετεγκατάσταση των Αγίων Αναργύρων κλπ.

Τέλος, αναφερόμενος  στην 10ήμερη επίσκεψη του Κώστα Μουσουρούλη, του διαχειριστή των κονδυλίων που θα εισρεύσουν στην περιοχή  για την μεταλιγνιτική εποχή,  στις Π.Ε. Φλώρινας και Κοζάνης, είπε πως ο εν λόγω αξιωματούχος παρέλαβε τις προτάσεις τους ,  συνομίλησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων, επιχειρηματίες  κλπ.,  προκειμένου να διαμορφώσει τον τρόπο διάθεσης των κονδυλίων αυτών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΔΜ Βασίλης Άμπας αναφέρθηκε:


Στον νέο οργανισμό της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος θα έλθει για διαβούλευση προς τον τέλος του μήνα και ο οποίος θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την Δυτική Μακεδονία.

Στα μεγάλα αρδευτικά έργα της Π.Ε. Φλώρινας όπως το αρδευτικό των Πρεσπών, το αρδευτικό του φράγματος της Τριανταφυλλιάς, του Παρορίου και του Αμυνταίου.

Στα έργα υποδομής στην κτηνοτροφία.

Στη στήριξη του προγράμματος της οικοτεχνίας.

Στη διαχείριση των καλαμιώνων και τέλος

Σε ένα  πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά μόνο τις Π.Ε. Φλώρινας και Κοζάνης οι οποίες θα είναι επιλέξιμες στη μεταλιγνιτική εποχή.

Στη συνέχεια οι δύο αντιπεριφερειάρχες απάντησαν στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Για  καλύτερη ενημέρωσή σας, δείτε τα βίντεο που ακολουθούν.-







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.