Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ο Βοσκός (και το Τρυγόνι)

 

Ένα δροσερό πρωινό ο Βοσκός έβγαλε το κοπάδι στο μικρό λιβάδι που συνορεύει με το δάσος της περιοχής, η μέρα ήταν ήσυχη ακουγόταν μόνο τα κουδούνια από τα πρόβατα που έβοσκαν αμέριμνα.

-Ξαφνικά την ησυχία την «έσπασε» ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ένα Τρυγόνι έπεσε δίπλα του, τα βήματα του κυνηγού ακούστηκαν, ο Βοσκός πήρε το πουλί και το έκρυψε κάτω από τη κάπα του.

-Ο κυνηγός τον προσπέρασε χωρίς να του μιλήσει και χάθηκε στο ξέφωτο, ο Βοσκός έβγαλε τον λαβωμένο Τρυγόνι από την κάπα και το φρόντισε, το πήρε στην στάνη και θεράπευσε το τραύμα του.

-Το πουλί μόλις αισθάνθηκε ότι μπορεί να πετάξει οδήγησε τον Βοσκό σε μια κρυφή σπηλιά, εκεί ο Βοσκός αντίκρισε ένα μεγάλο θησαυρό με περίτεχνα χρυσά κοσμήματα στολισμένα με ρουμπίνια και διαμάντια.

-Ο Βοσκός πάντρεψε και προίκισε τις πέντε κόρες του, μαζί με άλλες επτά φτωχές νέες, βάπτισε παιδιά και στεφάνωσε νέους ανθρώπους βοηθώντας τους να στήσουν το νοικοκυριό τους, αναστήλωσε το σχολείο και έφτιαξε δρόμους και γεφύρια.

-Μετά από χρόνια έμαθε ότι ο κυνηγός που χτύπησε το Τρυγόνι στο δάσος αυτοπυροβολήθηκε, ταξίδεψε ως το σπιτικό του με σκοπό να βοηθήσει την χήρα και τα ορφανά που άφησε τόσο νωρίς εξ αιτίας του ατυχήματος που του συνέβη πάλι στο ίδιο μέρος με το ίδιο τρυγόνι.-

Κεντρική ιδέα: Η ζωή παρακολουθεί τις πράξεις των ανθρώπων και την κατάλληλη στιγμή δίνει σε άλλους ευημερία και σε άλλους συμφορές.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος – Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.