Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Τα νταηλίκια και οι απαιτήσεις του Ερντογάν και της κλίκας του

Ένιωσαν κάπως δυνατοί, στρατιωτικά και οικονομικά, οι γείτονες μας οι Τούρκοι και άρχισαν τα…νταηλίκια. Ζητούν , λέει αναθεώρηση της

συνθήκης της  Λωζάνης, γιατί οι πρόγονοί τους την υπέγραψαν*,  ευρισκόμενοι υπό την πίεση των τότε μεγάλων δυνάμεων.

Κάθε μέρα λοιπόν ξεδιπλώνουν  και μια απαίτηση εναντίον της χώρας μας. Με τη φόρα δε που έχουν πάρει, δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσουν και την…Αθήνα.

Ιδού λοιπόν οι απαιτήσεις που είχαν διατυπώσει μέχρι... χθες.

-Η Ανατολική Μεσόγειος είναι τουρκική… λίμνη (κατά την άποψή τους) και κατά συνέπεια οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν καμιά δουλειά στο χώρο αυτό. Έχουν απλώσει τον …τραχανά τους στην ΑΟΖ της Κύπρου με το «έτσι θέλω» και εσχάτως πάτησαν πόδι στην ΑΟΖ της Ελλάδας, πάλι με το «έτσι θέλω»

-Θέλουν πάση θυσία την διχοτόμηση του Αιγαίου.

-θέλουν την  Αποστρατικοποίηση των νησιών, που βρίσκονται απέναντι από τα τουρκικά παράλια. Παλιά μέθοδος που πιάνει όμως. Να θυμηθούμε την Μεραρχία που είχε αποσταλεί, από την τότε Ελληνική κυβέρνηση, το  1965  στην Κύπρο και την μετέπειτα απομάκρυνση της, λόγω τουρκικής πίεσης, με αποτέλεσμα την τουρκική κατοχή του 33%  της Κύπρου το 1974, μια κατοχή που κρατά μέχρι σήμερα.

-Μια σειρά από Ελληνικά νησιά θεωρούν ότι βρίσκονται υπό …Ελληνική κατοχή.

- Θεωρούν ότι τα Ελληνικά νησιά δεν έχουν ΑΟΖ.

-Θέτουν θέμα Δυτικής Θράκης.

-Εγείρουν θέμα χωρικών υδάτων και εθνικού εναερίου χώρου. Να μην εφαρμόσει η χώρα μας δηλαδή,  το δικαίωμα που έχουν όλες οι παραθαλάσσιες χώρες του  κόσμου, σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας, να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια. Το περίφημo Casus Belli  που έχει ψηφίσει η τουρκική εθνοσυνέλευση το 1995, σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα στο Αιγαίο, αποτελεί όνειδος για όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα μέχρι σήμερα, επειδή δεν μπόρεσαν να το καταργήσουν στην πράξη.

-Έχουν γκριζάρει τμήματα του Αιγαίου, όπως τα Ίμια και άλλες βραχονησίδες, με απώτερο σκοπό την κυριαρχία τους πάνω σε αυτές.

-Θέλουν να συμμετέχουν στο καθεστώς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Με βάση λοιπόν τις παραπάνω απαιτήσεις,  τις οποίες στηρίζουν με στρατιωτικά μέσα, θέλουν να σύρουν- κυριολεκτικά- την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στον αντίποδα, η χώρα μας έχει αποδυθεί σε ένα διπλωματικό μαραθώνιο, δημιουργώντας συμμαχίες, ενημερώνοντας παράλληλα τις φίλιες χώρες , τις χώρες της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, κλπ. για τις παράλογες αξιώσεις της Άγκυρας. Συγχρόνως εξοπλίζεται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ενδεχόμενη τουρκική επίθεση.

Θα τα καταφέρει;

Ελπίζω πως ναι.-

lexovitis

*Καλά δεν ήξεραν  την λαϊκή παροιμία που λέει πως, πριν από οτιδήποτε, πρέπει να γνωρίζουμε  που βάζουμε τη υπογραφή μας και το  π@@λ@ μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.