Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Έως πότε θα εφαρμόζεται η ενδοτική πολιτική της χώρας μας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα;

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος διεθνολόγος ή στρατιωτικός αναλυτής ή στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων ή τέλος πάντων να έχει σπουδάσει

διεθνές δίκαιο, για να καταλάβει ότι, εδώ και καιρό, βιώνουμε  έναν ακήρυχτο πόλεμο εκ μέρους της Τουρκίας. Μιας Τουρκίας η οποία έχει «βαπτίσει» τα συμφέροντά της ως «νόμιμα» και δια της στρατιωτικής της ισχύος(!) έχει εισβάλει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ πραγματοποιώντας έρευνες για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων, εδραιώνοντας συγχρόνως την κυριαρχία της στο θαλάσσιο χώρο, που στην ουσία, ας μη γελιόμαστε, καταλαμβάνει.

Και η χώρα μας; Αφού εγκατέλειψε κακήν κακώς  την θεωρία   των «κόκκινων γραμμών»,  οχυρώθηκε πίσω από την θεωρία της καταγγελίας στη διεθνή κοινότητα, εισπράττοντας μόνο «φιλικά κτυπήματα στην…πλάτη».

Και ο Ελληνικός στρατός τι ρόλο παίζει; Είμαστε η τρίτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ σε αμυντικές δαπάνες, που σημαίνει ότι  έχουμε ένα αξιόμαχο και ετοιμοπόλεμο στράτευμα ικανό να αντιμετωπίσει  την τουρκική επιθετικότητα. Οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων  δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίζουν τον εχθρό –ένας είναι ό εχθρός- αλλά την απόφαση για τις κάθε είδους επιχειρήσεις την λαμβάνει η πολιτική ηγεσία.

Που είναι λοιπόν η αποφασιστικότητα και οι κόκκινες γραμμές που έθετε η πολιτική ηγεσία, πριν από λίγο καιρό;

Πιστεύει κανείς ότι ο ξένος παράγοντας θα μας σώσει;

Πιστεύει κανείς ότι οι Τούρκοι θα φύγουν από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε ό πρωθυπουργός της Χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την περίφημη πια φράση «Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις»

Να θυμηθούμε την  τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή του 33% της νήσου, εδώ και  46 χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως όπου πατάνε πόδι οι γείτονες, μένουν μέχρι να εκδιωχθούν.

Καιρός είναι λοιπόν να πάρει τις αποφάσεις της η πολιτική ηγεσία, για να περιορίσει τη τουρκική επιθετικότητα.

 

Υ.Γ. Να μην ξεχνάμε και το πογκρόμ που υπέστησαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, στις 6 -7 Σεπτεμβρίου  1955, όταν καθοδηγούμενος  Τούρκους πράκτορες, τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια, λεηλατώντας και καίγοντας   Ελληνικά καταστήματα. Στα «Σεπτεμβριανά», όπως ονομάστηκαν οι ημέρες της τυφλής βίας, σκοτώθηκαν 30 Έλληνες , εκατοντάδες ξυλοκοπήθηκαν άγρια και βιάστηκαν  2000 γυναίκες (σύμφωνα με κύκλους της ομογένειας), περιουσίες καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό της Ελληνικής κοινότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.