Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Έχει εγκαταλειφθεί ο εφοδιασμός των ταϊστρών - ποτιστρών που βρίσκονται περιμετρικά του Αμυνταίου, για τα αδέσποτα ζώα;

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του δήμου Αμυνταίου  είχε τοποθετήσει πιλοτικά, σε πέντε σημεία, περιμετρικά της κωμόπολης του Αμυνταίου, ταΐστρες και ποτίστρες για παροχή τροφής και νερού των αδέσποτων  ζώων της περιοχής.

Περνώντας λοιπόν χθες,17 Νοεμβρίου, από την περιοχή, όπου είναι  εγκατεστημένη η μία από τις  πέντε ταΐστρες- ποτίστρες (σημείο 5 στον συνημμένο χάρτη), με λύπη διαπίστωσα ότι έχει εγκαταλειφθεί  ή στην καλύτερη περίπτωση έχει πολύ καιρό να χρησιμοποιηθεί.

Ρωτώ λοιπόν τη σημερινή Δημοτική Αρχή και ειδικά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Στυλιανό Δεμερτζίδη, ο οποίος πιστεύω ότι γνωρίζει για τις εγκατεστημένες περιμετρικά του Αμυνταίου  ταΐστρες -  ποτίστρες:

·         Γιατί δεν εφοδιάζεται καθημερινά με τροφή και νερό η συγκεκριμένη ταΐστρα – ποτίστρα,

·         Εάν δεν εφοδιάζονται και  για πιο λόγο οι υπόλοιπες τέσσερις και

·         Εάν γνωρίζει με πιο τρόπο βρίσκουν τροφή και νερό τα αδέσποτα, για τα οποία κατασκευάστηκαν οι εγκαταστάσεις αυτές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον  θα είχε επίσης και η άποψη του Φιλοζωικού Συλλόγου Αμυνταίου.

Αναμένω απαντήσεις.-

lexovitis 

1 σχόλιο:

  1. Ο φιλοζωικός σύλλογος Αμυνταίου "η Αγκαλιά" είχε εκφράσει εξ αρχής την διαφωνία του για την εγκατάσταση των ταιστρών-ποτιστρών στα συγκεκριμένα σημεία. Ο δήμος επέλεξε να τοποθετηθούν εκτός αστικού ιστού, πιστεύοντας, λανθασμένα, ότι έτσι θα απομακρυνθούν τα αδέσποτα από την πόλη. Εκεί όμως που έχουν τοποθετηθεί, αφ' ενος τα σκυλιά, καθότι κοινωνικά ζώα που επιζητούν την παρουσία των ανθρώπων, δεν πηγαίνουν και αφ' ετέρου, αν υπάρχει μόνιμα τροφή, θα γίνουν πόλος έλξης για αλεπούδες, τρωκτικά, κλπ. Στη δε ταίστρα που είδατε, τα αδέσποτα της περιοχής πήγαιναν μόνο όταν έβλεπαν την κοπέλα που τα φρόντιζε να κατευθύνεται προς τα εκεί, έτρωγαν και επέστρεφαν στη γειτονιά τους. Επίσης, επειδή βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία, οι περισσότερες έχουν κλαπεί.
    Πρέπει να σας επισημάνω ότι την καλύτερη συνεργασία την έχουμε με την σημερινή δημοτική αρχή. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κος Στυλιανός Δεμερτζίδης, συναντήθηκε μαζί μας και έδωσε άμεσα λύση σε χρονίζοντα προβλήματα του καταφυγίου. Επίσης με δική του πρωτοβουλία ήρθαν εθελοντές κτηνίατροι και στείρωσαν 30 αδέσποτα σκυλιά του δήμου μας και επρόκειτο να έρθουν πάλι αλλά, λόγω covid, αναβλήθηκε. Και επιπλέον, τα αδέσποτα του δήμου ταίζονται και φροντίζονται πλέον πολύ καλύτερα από τους φιλόζωους συνδημότες, καθότι έχουν την στήριξη και την βοήθεια του δήμου. Ελπίζουμε όταν μάθουμε να συμβιώνουμε οι άνθρωποι με τα ζώα να τοποθετούν ταιστρες και ποτίστρες σε κεντρικά σημεία που θα υπάρχει άμεση πρόσβαση και στους φιλοζωους όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες πόλεις στην Ελλάδα και οι κάτοικοι έχουν στηρίξει την ιδέα αυτή. Ο σεβασμός στα ζώα είναι πολιτισμός.
    Με εκτίμηση
    Η πρόεδρος
    Αλεξάνδρα Κατσιώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.