Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Ν.Δ./ ∆.Ε.Ε.Π ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Άμεση στήριξη των μεσαίων εισοδημάτων και άρση των κοινωνικών ανισοτήτων

Η στήριξη των µεσαίων εισοδηµάτων και η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελούν, όπως  τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος

Μητσοτάκης στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης. Στήριξη  της µεσαίας τάξης, που σήκωσε υπέρµετρο βάρος, µε µόνιµα µέτρα φοροελαφρύνσεων. Τα  µέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός αποτελούν προεκλογική δέσµευση της Ν∆. «Θα  επιστρέψω στη µεσαία τάξη όσα τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωνε τον Απρίλιο του 2019 ο  Κυριάκος Μητσοτάκης στο Reuters. Και υπογράµµιζε: «Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’  αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω µέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος. Και το ίδιο  θα κάνω και µε τις επιχειρήσεις προκειµένου να επανεπενδύσουν τα έσοδά τους και να  αναπτυχθεί η οικονοµία». Με τα µέτρα αυτά ενισχύονται εργαζόµενοι και επιχειρήσεις ιδίως οι  µικρές, δίνεται ανάσα στην αγορά, σηµαντική ενίσχυση στη µεσαία τάξη και στις επιχειρήσεις.  Έρχονται να προστεθούν σε σηµαντικές φοροελαφρύνσεις που έγιναν πριν την πανδηµία και  στα µέτρα στήριξης κατά την διάρκεια της εδώ και ένα χρόνο, που κράτησαν όρθια την κοινωνία  και την οικονοµία , και συγκεκριµένα .  

Μειώνεται από φέτος σε µόνιµη βάση η προκαταβολή φόρου για ελεύθερους  επαγγελµατίας από 100% σε 55%.  

Μειώνεται από το 2022, σε µόνιµη βάση η προκαταβολή φόρου επιχειρήσεων από το  100% στο 80%. Ιδιαίτερα για φέτος η προκαταβολή µειώνεται στο 70%.  

Μειώνεται σε µόνιµη βάση ο συντελεστής φόρου επιχειρήσεων από το 24% στο 22% .  Επεκτείνεται η µείωση των ασφαλιστικών εισφορών των µισθωτών του ιδιωτικού τοµέα  και το 2022.  

Επεκτείνεται η αναστολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τοµέα και το  2022.  

Τα παραπάνω µέτρα που ανακοινώθηκαν αυξάνουν τη ρευστότητα στην αγορά, προσελκύουν  επενδύσεις και βελτιώνουν το έδαφος για δυναµική επανεκκίνηση της οικονοµίας και ισχυρή  ανάπτυξη. Είναι µοχλός που δίνει ώθηση στην οικονοµία µετά το τέλος της κρίσης που  δηµιούργησε η πανδηµία.  

  

 ∆.Ε.Ε.Π ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.