Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Που και που (οφείλουν…)

Που και που οι Παπάδες οφείλουν να κρατούν λίγο «φως» και για τον εαυτό τους διότι με τόσο πολύ που δίνουν στο τέλος θα ξεμείνουν.

-Που και που οι Πολιτικοί οφείλουν να λένε έστω ένα μικρό ψέμα διότι από

τις πολλές αλήθειες ξέχασαν ποιοι είναι.

-Που και που οι Δικαστές οφείλουν να θυμούνται ότι οι άνθρωποι είναι χαλασμένοι, τύραννοι μεταλλαγμένοι.

-Που και που οι Χωροφύλακες οφείλουν να μην κάνουν τα «στραβά τα μάτια» αλλά να φυλάν καλά τον χώρο να’ χει ασφάλεια το έθνος.

-Που και που οι Εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν «εκπτώσεις» στην μόρφωση των μαθητών διότι με τόση που τους δίνουν «τέρατα» θα γίνουν.

-Που και που οι Νέοι οφείλουν να κατανοήσουν ότι η αδιαφορία δεν είναι πολιτική πράξη αλλά ούτε και πατριωτική στάση.

-Που και που οι Δημοσιογράφοι οφείλουν να παρουσιάζουν κατά συνείδηση τα γεγονότα και να δωροδοκούνται μέχρι ενός λογικού ορίου.

-Που και που οι Εφοπλιστές οφείλουν να καθελκύουν περισσότερα πλοία διότι με αυτά τα λιγοστά που έχουν στο τέλος θα φτωχαίνουν.

-Που και που οι Βιομήχανοι οφείλουν να πάψουν να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα συμφέροντα των εργατών διότι στο τέλος θα ξεχάσουν τα δικά τους.

-Που και που οι Συνδικαλιστές οφείλουν να μην βλέπουν μόνο τα συμφέροντα του εργάτη αλλά κυρίως τα δικά τους.

-Που και που οι Διανοούμενοι οφείλουν να πάψουν να αφυπνίζουν τους πολίτες διότι με τόση αφύπνιση στο τέλος όλοι θα ξυπνήσουν.

-Που και που οι Τεμπέληδες οφείλουν να μην βλέπουν τις νύχτες τις μεγάλες φωτεινές πινακίδες διότι αυτές γεννούν απατηλά όνειρα.

-Που και που οι Άνθρωποι οφείλουν να μην περηφανεύονται για το σόι τους διότι ίσως να απασχόλησαν τις αρχές, να μην έκαναν τίποτα όταν η πατρίδα κινδύνεψε, να ψήφιζαν χωρίς συνείδηση ή να είχαν τρείς επίτροπους στην εκκλησία.

-Που και που οι Ραφτάδες οφείλουν να ράβουν γερά τσουβάλια για να μπαίνει μέσα όλη η Αηδία της σάπιας κοινωνίας και έξω ποτέ να μην βγαίνει διότι η γεύση και η μυρωδιά είναι πολύ βαριά.-

Σημ.: Μετά την «αποκρυπτογράφηση» του κειμένου από ειδική ομάδα θα παραδοθεί η Κεντρική Ιδέα στο κοινό προς γνώση και αναμόρφωση.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.