Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ανήσυχη η τοπική κοινωνία του Αμυνταίου από την κάθετη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού

 

Η ψυχραιμία και η πιστή τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού, τα δυνατά «χαρτιά» για   την καταπολέμησή του

Διάχυτη είναι η πεποίθηση των κατοίκων της πόλης του Αμυνταίου αλλά και των άλλων τοπικών κοινοτήτων του δήμου, ότι το στέλεχος «όμικρον»

 του κορονοϊού βρίσκεται «εντός των τειχών».

Λογικό λοιπόν και επόμενο είναι, να τρέχουν στα μικροβιολογικά  εργαστήρια, στα φαρμακεία ,στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ή στο Κέντρο Υγείας, για  να διαπιστώσουν εάν είναι φορείς ή όχι της νόσου, η οποία έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή τους.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος  αλλά και της ανησυχίας των δημοτών  είναι ότι  σήμερα  μέχρι τις 12.οο το μεσημέρι είχαν προβεί στην εξέταση του rapid test κατά covid-19, στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ- το οποίο βρίσκεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη-περισσότερο από 220 κάτοικοι.

Εν τω μεταξύ ο δήμος Αμυνταίου απηύθυνε  δραματική έκκληση προς  τους δημότες, τους οποίους  καλεί να προβούν στην αυστηρή  τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Η σημερινή δε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η οποία  ανεβάζει τα κρούσματα  της  Π.Ε. Φλώρινας  σε 349  σε σύγκριση με τα 27 κρούσματα της 24ης Δεκεμβρίου, αν μη τι άλλο  έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Η ψυχραιμία λοιπόν  και η  πιστή τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του  ιού,  είναι τα δυνατά χαρτιά για την καταπολέμησή του.

Και προσοχή: Μακριά από "ξερόλες" , "ειδικούς"  και κάθε είδους "μαϊντανούς" και... σωτήρες.-

2 σχόλια:

  1. Άντε να κολλήσουμε όλοι να αποκτήσουμε ανοσία αγέλης να τελειώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Εκτος απ ολους αυτους,που πολυ σωστα λετε ν αποφευγουμε,ειναι απαραιτητο,ναχουμε κλειστα αφτια,κι ανοιχτα μυαλα,και σε κεινους τους ''μαγους πνευματικους'',που μεσα στη δηθεν πανσοφια τους,και τον μεσαιωνικο διδακτισμο τους,πηραν κοσμο,στον απλυτο λαιμο τους..Και το δηθεν ''λαικο''μας κρατος,με τη..θεοφοβουμενη δικαοσυνη του,..σφυριζει αδιαφορα,και ασχολειται ενδελεχως κι επισταμενως, με το αλανι της γειτονιας,και τα 3 γραμμαρια χασισιου του..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.