Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Βρέθηκε εκμισθωτής για το δημοτικό κτίριο του δήμου Αμυνταίου που βρίσκεται στην περιοχή πευκάκια (ΦΩΤΟ)

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού  συμβουλίου Αμυνταίου της 25ης Ιανουαρίου 2022, συζητήθηκε το θέμα   της  εκμίσθωσης 

για εκμετάλλευση, του δημοτικού κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου που βρίσκεται στη θέση πευκάκια του δήμου Αμυνταίου.

Ο μόνος ενδιαφερόμενος  Δημήτριος Λασπάς του Χρήστου  κατέθεσε  αίτηση και ζητά την εκμίσθωσή του ως άνω ακινήτου , ενώ παράλληλα κατέθεσε και το «επιχειρηματικό σχέδιο» για την επένδυση που προτίθεται να κάνει.

 Η σχετική τεχνική έκθεση περιγράφει και αναλύει κοστολογικά όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν ώστε ο δημοτικός χώρος στη θέση «Πευκάκια» του Δήμου Αμυνταίου να μετατραπεί σε έναν χώρο εστίασης και φιλοξενίας με επίκεντρο το κρασί και τον οινοτουρισμό.

Η παρέμβαση αυτή θα υλοποιηθεί χρονικά σε δυο φάσεις. Στην πρώτη φάση, κατά την πρώτη 5ετια υλοποίησης του έργου θα δημιουργηθεί ένας χώρος εστίασης που  θα προσφέρει φαγητό, ροφήματα και αλκοολούχα ποτά στο υφιστάμενο κτίριο και στον πέριξ αυτού υπαίθριο χώρο. Για το σκοπό αυτό, θα επεκταθεί η υπαίθρια βεράντα και η στέγαση της κατά ένα τμήμα διαστάσεων 8μΧ18,5μ.

Στο κτίριο εσωτερικά προβλέπονται όλοι οι απαραίτητοι κύριοι και βοηθητικοί χώροι που απαιτούνται για την λειτουργία του: υποδοχή, αίθουσα καθήμενων πελατών, μπαρ, κουζίνα, λάντζα, τουαλέτες ΑΜΕΑ, κελάρι, πωλητήριο κρασιού.

 Το συνολικό κόστος της πρώτης φάσης θα είναι 353.000 ευρώ. Και αυτό  θα χωρίζεται σε 190.000 ευρώ στις κτιριακές ανακατασκευές, σε 61.000 ευρώ στις εργασίες του περιβάλλοντος χώρου και σε 101.750 ευρώ στον εξοπλισμό.

Στην δεύτερη φάση, μετά το πέρας της πρώτης 5ετιας, θα αναπτυχθεί συμπληρωματικά και η λειτουργία της φιλοξενίας με την πρόβλεψη 10 ανεξάρτητων μικρών κατοικιών τύπου σαλέ που το κέλυφος τους θα αποτελείται από δίρριχτες στέγες με έντονη κλίση, με κόστος ανά κατοικία 31.755 ευρώ. Το συνολικό κόστος της δεύτερης φάσης θα ανέλθει στα  317.550 ευρώ.

Το δημοτικά συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία, την καταρχήν απόφαση απευθείας εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου.

 Οι όροι σύμφωνα με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η εκμίσθωση θα καθοριστούν σε επόμενη απόφαση του Δ.Σ..

Με την ευκαιρία αυτή σας παραθέτουμε φωτογραφίες, από τους βανδαλισμούς που έχει υποστεί κατά καιρούς, το περί ου ο λόγος κτίριο.-









1 σχόλιο:

  1. Το καλιτερο νεο εδω και καιρο,απο εναν Δημο,που τελευταια,δεν εμπνεει τους πλειστους..Και καλη επιτυχια, ανεπιφυλακτα, στον Αμυντιωτη επενδυτη,και μακαρι να εχει,κι αλλους να ρισκαρουν, σε μια εξαιρετικα δυσκολη περιοδο,για ολους.Και στο Δημαρχο,και τους συνεργατες του,δεν τσιγκουνευομαστε τα..μπραβο..Το ''κεντρο'' αυτο,στη καλιτερη θεση της περιοχης μας,ειναι δεμενο με ξεχωριστες στιγμες,μιας αλλης,γλεντοκοπας,κι αισιοδοξης,εποχης που ζησαμε..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.