Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά το ημίωρο προ ημερήσιας διάταξης της 8ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου στις 21 Μαρτίου 2022

Πολλά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στο ημίωρο πριν από την συζήτηση του 8ου δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, που

πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Αμύνταιο.

Πρώτος μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου  Κώστας Θεοδωρίδης, ο οποίος μίλησε για ελλιπή  ενημέρωση σε εκδηλώσεις στις οποίες δεν εμπλέκεται άμεσα ο δήμος και ζήτησε να ενημερώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ζήτησε ενημέρωση για τις μελέτες  των αρδευτικών δικτύων της Βεγορίτιδας και της Χειμαδίτιδας,.

Ζήτησε επίσης ενημέρωση για την κυοφορούμενη επένδυση  της εταιρείας Λιγνιτωρυχεία Αμυνταίου η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου , προτίθεται να πραγματοποιήσει επενδύσεις  σε καινοτόμα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και σε παραγωγή φαρμακευτικών φυτών, σε ιδιόκτητη έκταση 44 στρεμμάτων, οι οποίες θα απασχολήσουν 92 άτομα .

Ο δημοτικός σύμβουλός κ. Θεοδώρου Απόστολος ζήτησε ενημέρωση για την χρηματοδότηση της μελέτης  στην περιοχή Μερά, η οποία πρόκειται να γίνει επιχειρηματικό- βιομηχανικό πάρκο και αν σε αυτή προβλέπεται να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά σε έκταση 1.000 στρεμμάτων.

Αναφέρθηκε επίσης  στις κακοτεχνίες του κεντρικού δρόμου της Τ.Κ. Φιλώτα και ζήτησε άμεση αποκατάσταση.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ .Αντωνιάδης Θεοχάρης, ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων στον δήμο με τους οικονομικότερους λαμπτήρες τύπου led.

Ζήτησε επίσης ενημέρωση για τις αναβαθμίσεις των δημοτικών κτιρίων.

Αναφέρθηκε στις ζημιές που παρουσιάστηκαν στο παλιό πρώτο δημοτικό σχολείο, σε τοιχίο επί της οδού Τρύφωνος Χατζή και σε φουσκωμένα πλακόστρωτα.

Αναφέρθηκε επίσης στην διαχείριση των ανακυκλωμένων κενών φιαλιδίων γεωργικών  φαρμάκων. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη αντί να ανακυκλώνονται οι κενές  συσκευασίες των φαρμάκων καίγονται με αποτέλεσμα να εκλύονται στην ατμόσφαιρα τοξικές ουσίες  με αποτέλεσμα την μόλυνση της ατμόσφαιρας αλλά και του υδροφόρου ορίζοντα.

Τέλος αναφέρθηκε στις  αποκαλυφθείσες εκτάσεις στη λίμνη Βεγορίτιδα  τις οποίες  κάποιοι εκμεταλλεύονται ασύστολα.

Η δημοτική σύμβουλος κ. Ελένη Ιωαννίδου αναφέρθηκε στην απόθεση δίπλα από τους κάδους των απορριμμάτων, από δημότες,  ογκωδών άχρηστων αντικειμένων και ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή τους. Αναφέρθηκε επίσης και στις λακκούβες που υπάρχουν στους δρόμους και ζήτησε άμεση αποκατάσταση.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην εικόνα του Χριστού, που βρίσκεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, δωρεά του αγιογράφου  Νίκου Μπόνα.

Ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Σπύρος Τσαχειρίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα ύδρευσης  στην Τ. Κ. Βαλτονέρων και πρότεινε τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με υπάρχουσα γεώτρηση στην Τ.Κ. Λιμνοχωρίου.

Αναφέρθηκε επίσης στο αρδευτικό της Τ.Κ. Λιμνοχωρίου καθώς και  των υπαρχουσών στις Τ.Κ. Πετρών, Ξινού Νερού και Σκλήθρου   τα οποία πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Κύρκου ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο για τις εκτάσεις – φιλέτα, όπως τα χαρακτήρισε, τις οποίες έχει παραχωρήσει η ΡΑΕ για  την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τρύφων Γεώργου,  αναφέρθηκε στις εγκρίσεις  τοποθέτησης φωτοβολταϊκών  σε περιοχές του δήμου και είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε πίσω από τις εξελίξεις».

Ζήτησε ενημέρωση για την τριχοτόμηση του Αμυνταίου από τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα έργα ανάπλασης και αναρωτήθηκε.  Πριν το τέλος της Δημοτικής Αρχής: Θα υπάρχει μπουλντόζα στη Λαϊκή; Θα γίνει έργο; Ή θα μείνουμε στα σχέδια;

Έθιξε, με δηκτικό τρόπο, το θέμα της τοποθέτησης των αντιδημάρχων καθώς και την ανάθεση στην   δημοτική σύμβουλο, της παράταξης  του κ. Γ. Γιαννιτσόπουλου, κ. Διαμάντως Κρητικού, της  εποπτείας και τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων πρωτογενούς παραγωγής.

 Ο πρόεδρος της  Τ.Κ. Πετρών κ. Γρηγόρης Κυριακόπουλος  ζήτησε συνεργασία με τα αρτοποιεία της περιοχής του δήμου, για την προμήθεια ψωμιού σε ανήμπορους συνδημότες μας.

Ο πρόεδρος Τ.Κ. Λεχόβου Ευάγγελος Στεφανίδης αναφέρθηκε στο μεγάλο κόστος της θέρμανσης στις Τ.Κ. του δήμου και ζήτησε από τον δήμαρχο να δει με μεγαλύτερη ευαισθησία το θέμα αυτό.

Ειδικότερα για την Τ.Κ. Λεχόβου ανέφερε πως το  έτος 2011  η τότε Δημοτική Αρχή έφερε την ιδέα της δημιουργίας τηλεθέρμανσης και στο Λέχοβο, αλλά έκτοτε το θέμα ατόνησε. Αναφέρθηκε στη πρόταση που έχει κάνει για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου και ζήτησε να δει το θέμα ο δήμαρχος με ευαισθησία, όπως βλέπει και τα άλλα προβλήματα του δήμου.

ΟΜ πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα Ιωάννης Πηλείδης ζήτησε πληροφορίες για ένα πεσμένο τοιχίο στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

Ζήτησε λύση για τη λάσπη που κατεβαίνει από τους κάθετους δρόμους του χωριού, όταν βρέχει.

Ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για τις κακοτεχνίες στους δρόμους που παρατηρήθηκαν κατά τη κατασκευή της ύδρευσης του χωριού.

Για όλα τα ανωτέρω θέματα απαντήσει δόθηκαν από τους καθ’ ύλην αντιδημάρχους και φυσικά και από τον δήμαρχο Αμυνταίου.

Τις απαντήσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=mQHtErSbWwU&t=2975s


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.