Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Μια φωτογραφία από τα παλιά ζητά ταυτοποίηση…

Ο συμπατριώτης μου Νίκος Σιολίδης, μου έστειλε τη φωτογραφία που βλέπετε και η οποία απεικονίζει έξη νέους Λεχοβίτες, ντυμένους σύμφωνα

με την μόδα της εποχής τους. Πιθανόν  η φωτογραφία έχει «βγει» την 10ετία του 1950.

Προφανώς είναι όλοι τους Λεχοβίτες, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι. Επειδή πολλοί συγχωριανοί μας θα γνωρίζουν, αν όχι όλους, κάποιους από αυτούς, θα παρακαλούσα να μας ενημερώσετε , είτε γράφοντας στα σχόλια της ιστοσελίδας μας είτε στο facebook,   τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σιολίδη, ο πρώτος από τα δεξιά είναι ο πατέρας του Γιώργος. Ενώ ο τρίτος από δεξιά ο Αχιλλέας Ματλής.

Να συμπληρώσω και εγώ λέγοντας πως  ο 5ος της παρέας από τα δεξιά  πρέπει να είναι ο Γιώργος  ο Πάγιος και ο 6ος  από τα δεξιά  ο Πρωτόγερος , δεν γνωρίζω το μικρό  του όνομα. Θέλουμε λοιπόν ταυτοποίηση των παραπάνω και εύρεση των  υπολοίπων δύο.

Αναμένουμε.-


3 σχόλια:

  1. ..Μια πανεμορφη φωτογραφια, με ωραιους ανθρωπους,που σηματοδοτει,μια τελειως αλλη εποχη,γνωστη σε μας τους πολιοτερους,αλλα αγνωστη στους νεους μας..Τοτε που υπηρχε, μια αξιοπρεπης, γενικευμενη,αλλα υποφερτη φτωχεια.Τοτε που η εργασια η χειρονακτικη,δημιουργουσε,εκτιζε,παρηγαγε,κι εδειχνε να ερχεται, ενα σιγουρα καλιτερο αυριο, γι αυτους και τα παιδια τους..Καμια συγκριση,με το''ευκολο'',''πλουσιο σε αγαθα'',''παραδεισο'' της ενημερωσης,και της δηθεν πληροφορησης,ενος ''ναυλον'',απροβλεπτου,αντιπαραγωγικου,φαφλαταδικου,κι αδιεξοδου,σημερα..Και φυσικα,δεν ειναι το μονο προβλημα,ο πολεμος στην Ουκρανια..Μια εκφανση αυτου του κοσμου,ειναι,αυτος ο πολεμος..[και συγνωμη για το..μακρυναρι]..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Η εποχη, που ξεχωριζε απο μακρυα, η Κυριακη κι η γιορτη,απ τη σκληρη καθημερινοτητα,των ανθρωπων,κι αυτο,γινονταν και με το επισημο ντυσιμο,της αργιας,της γιορτης..Τα ρουχα τοτε πανακριβα,αλλα καλης ποιοτητας,μπορουσαν να συνοδευουν τον ανθρωπο,απ το γαμο του,μεχρι τη θανη του..Ο δυτικο/Αμερικανικος οδοστρωτηρας,τα ισοπεδωσε ολα,μεσα απο μια, κατ επιφαση..δημοκρατικοποιηση και νεοτεριτικοτητα..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..Δεν ωραιοποιω,ουτε εξιδανικευω,μια σκληρη εποχη,που ειχε αμετρητες δυσκολιες,για τους ανθρωπους της,που γιατρευε ομως,η οικογενεια,η κοινωνια,η συντροφικοτητα,που εδενε τους ανθρωπους, η ελπιδα,αν οχι η ατρανταχτη σιγουρια τους,για το καλιτερο αυριο,που αχνοφαινονταν,στον οριζοντα..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.