Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Αμυνταίου ενημέρωσε το σώμα για τα θέματα που συζήτησε με κρατικούς αξιωματούχους κατά την μετάβαση του στην Αθήνα



Ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης μιλώντας στη χθεσινή  8η συνεδρίασή του δημοτικού συμβουλίου  Αμυνταίου, για τις επαφές που είχε

στην Αθήνα κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του, με αρμόδιους κατά περίπτωση  κυβερνητικούς και  κρατικούς αξιωματούχους  ανέφερε ότι:

  • Μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου  τον διευθυντή  της ΔΕΤΕΠΑ και τον κυβερνητικό βουλευτή της Π.Ε. Φλώρινας επισκέφθηκαν  τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας   κ. Σκρέκα και συζήτησαν  το θέμα της  σύνδεσης της τηλεθέρμανσης με το ενιαίο σύστημα τηλεθερμάνσεων Δυτικής Μακεδονίας.  Σύμφωνα με τον κ. Μπιτάκη αναμένεται σε  ένα μήνα να εκδοθεί η απόφαση για την ένταξη του έργου. Η δαπάνη του  θα αγγίξει τα 23.000.000 ευρώ και ένα μέρος του ποσού, το οποίο δεν προσδιόρισε, θα καταβληθεί από τον δήμο.
  • Με τον διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ κ. Μετικάνη συζήτησε την απαλλοτρίωση  178 στρεμμάτων από το ορυχείο Αμυνταίου, το οποίο ζητούν οι ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης και την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου   της  ΔΕΗ σε συνεργασία  με το  δίκτυο τηλεθερμάνσεων Δυτικής Μακεδονίας σε έκταση 1.000 στρεμμάτων,  τα έσοδα του οποίου θα στηρίξουν το τιμολόγιο των τηλεθερμάνσεων. Οκ. Πετικάνης δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.
  • Με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ  κ. Κοταρά συζήτησε δύο θέματα:
    • Την παραχώρηση του χώρου της καταργηθείσας σιδηροδρομικής γραμμής,  προς το δήμο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και το θέμα της παραχώρησης θα παραπεμφθεί στο προσεχές συμβούλιο της διοίκησης του ΟΣΕ και 
    • Για το σημείο διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής η οποία χωρίζει την περιφερειακή οδό , είπε πως υπάρχουν τρεις προτάσεις, για την επίλυση του προβλήματος. Τη χρηματοδότηση του έργου θα αναλάβει ο ΟΣΕ και ο δήμος την μελέτη.
  • Τέλος στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ , συζητήθηκε η αύξηση της τιμής  πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία δημιουργεί ένα κόστος  δυσβάστακτο στον προϋπολογισμό τους. Συζητήθηκε επίσης το τέλος ταφής των απορριμμάτων, με το οποίο θα επιβαρυνθούν οι δήμοι και κατ’ επέκταση οι δημότες, η χρηματοδότηση της περιθαλψςης των αδέσποτων η οποία θα φθάσει τα 15.000.000 ευρώ, η καθυστέρηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και οι αναθεωρήσεις τιμών από τους εργολάβους οι οποίοι έχουν έργα που εκτελούνται.

Για πιο αναλυτική ενημέρωση δείτε και το σχετικό βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=mQHtErSbWwU&t=877s






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.