Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ο δήμαρχος Αμυνταίου παρουσίασε τις προτάσεις του για την δημοτική επιχείρηση «Ξινό Νερό» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

 

Στη  τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, της 13ης Ιουλίου 2022 και στη κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου

Αμυνταίου,  ο δήμαρχος κ. Άνθιμος Μπιτάκης  παρουσίασε τις προτάσεις του για τον εκσυγχρονισμό ττης Μονομετοχικής επιχείρησης «Ξινό Νερό».

Προηγουμένως ο κ. Μπιτάκης πραγματοποίησε μια αναλυτική παρουσίαση της πορείας  της δημοτικής επιχείρησης από το έτος 1998  μέχρι σήμερα, για να καταλήξει στις παρακάτω δύο προτάσεις για την ανάπτυξη της επιχείρησης.

1.       1. Συμμετοχή της τοπικής επιχειρηματικότητας στην δημοτική επιχείρηση Ξινό Νερό με ποσοστό 19%. Ο δήμος θα κατέχει το 81%. Η διανομή των προϊόντων της δημοτικής επιχείρησης θα πραγματοποιείται από τοπικές επιχειρήσεις. Στην περίπτωση αυτή δεν θα υπάρξει καμία εκχώρηση περιουσιακού στοιχείου στους ιδιώτες.

2.     2.  Η Δημοτική επιχείρηση  παραμένει στον δήμο  με ποσοστό 100%. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται να δοθεί η αποκλειστική διανομή των προϊόντων της, στην τοπική επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μπιτάκης είπε ότι είναι ανοιχτός για τη  βελτίωση των προτάσεών του πριν τις καταθέσει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνέχεια μίλησαν οι επικεφαλής των συνδυασμών στο δημοτικό συμβούλιο:

 Ο δημοτικός σύμβουλος κ.  Μάκης Θεοδοσιάδης διάβασε μήνυμα του επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ανανέωσης»  κ. Τρύφωνα Γρομπανόπουλου, ο οποίος δεν παρίστατο για λόγους υγείας.

Στο μήνυμά του ο κ. Γρομπανόπουλος ανέφερε πως είχε επισημάνει  προεκλογικά τα προβλήματα της δημοτικής επιχείρησης.

Είχε επίσης διαφωνήσει με την  αρχική τοποθέτηση του κ. Γ. Τσιρώνη στη θέση του προέδρου  της επιχείρησης, επειδή  ήταν μέλος της εταιρείας  Ιωσηφίδης Ξινό Νερό ΑΕ. Ζήτησε ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και γενικότερα πλήρη διαφάνεια.

Η κ. Δόμνα Κρητικού ως εκπρόσωπος του συνδυασμού «Συνεργασία  για την Ανάπτυξη του δήμου Αμυνταίου» στην ομιλία της τόνισε πως δεν μπορεί να έχει άποψη γιατί δεν γνωρίζει  το θέμα και ζήτησε ενημέρωση.

Ο κ. Κυριάκος  Ελευθεριάδης επικεφαλής του συνδυασμού  Λαϊκή  Συσπείρωση» ήταν χειμαρρώδης στην ομιλία του. Είπε λοιπόν πως  η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα δεν απέδωσε, πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των πελατών της λόγω του παμπάλαιου εξοπλισμού της, ζήτησε να μην μπει ιδιώτης στην δημοτική επιχείρηση. Τέλος είπε πως θα παλέψει για να μείνει η επιχείρηση στο δήμο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Με συνέπεια και στο Αύριο» κ. Κώστας Θεοδωρίδης  ανέφερε ότι παρέλαβε μια χρεοκοπημένη δημοτική επιχείρηση  την οποία και έκανε κερδοφόρα. Είπε πως επιβάλλεται να γίνει η επένδυση. Δήλωσε υπερήφανος που συνέβαλε στην σωτηρία της επιχείρησης.

Ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Λιάσης αναφέρθηκε στην περίοδο της δημαρχίας του, σε μια εποχή που το προϊόν ήταν απαξιωμένο και μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε, όπως και ο προκάτοχός του Κώστας Θεοδωρίδης για την επαναφορά του προϊόντος στην αγορά.

Αναφερόμενος στο σήμερα είπε πως υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία για να πραγματοποιήσει η δημοτική επιχείρηση  από μόνη της την επένδυση. Αυτή άλλωστε ήταν και η άποψη του κ. Μπιτάκη τον τελευταίο καιρό.

Τέλος ο κ. Λιάσης αναφερόμενος στη νέα επένδυση, για την οποία συμφωνούν όλοι, είπε ότι το πλεονάζον εμπόρευμα θα μπορούσε να  διατεθεί μέσω της τοπικής επιχειρηματικότητας  π.χ. οινοποιεία,

 Μίλησαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι άσκησαν κριτική στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, για κακούς  χειρισμούς  τη δημοτικής επιχείρησης, καθώς και στις νέες προτάσεις  του σημερινού δημάρχου, ο πρώην πρόεδρος της Μονομετοχικής «Ξινό Νερό» κ. Γιώργος Τσιρώνης, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον κ. Μπιτάκη  στο πρώτο τρίμηνο από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής Αρχής, ο σημερινός πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Χρήστος Θωμαΐδης,  ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Σέλτσας και κάτοικοι της  Τ. Κ. Ξινού Νερού.

Από την όλη διαδικασία διαφάνηκε η θέληση και του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των κατοίκων της, να πραγματοποιηθεί η επένδυση  για το νέο εργοστάσιο της δημοτικής επιχείρησης και να παραμείνει ο δημοτικός χαρακτήρας της.

Για πιο αναλυτική  ενημέρωση σας δείτε και το σχετικό βίντεο.

Για να ανοίξει  ο συνδεσμος πατήστε επανω στην εικόνα













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.