Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Έκδηλη η απουσία της Δημοτικής Μπάντας στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Γράφει ο lexovitis

Μπορεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου να αποτελεί παρελθόν, η απουσία όμως της δημοτικής μπάντας στις προχθεσινές εκδηλώσεις ήταν

έκδηλη.

Και είναι φυσικό. Μέχρι πριν λίγο καιρό  οι δημότες θεωρούσαν ότι η δημοτική μπάντα ήταν  απαραίτητη όχι μόνο για τις παρελάσεις στην έδρα του δήμου, αλλά και για πλείστες όσες εκδηλώσεις τόσο της πόλης του Αμυνταίου όσο και των τοπικών κοινοτήτων, όπως συμμετοχή σε τοπικές θρησκευτικές  εκδηλώσεις ή σε τοπικού χαρακτήρα εκδηλώσεων μνήμης μαρτυρικών χωριών,  συλλόγων κλπ.

Η διάλυσή της λοιπόν δημιούργησε ένα κενό , το οποίο θα πρέπει πλέον να αποκατασταθεί.

Η ανασύσταση της δημοτικής μπάντας δεν είναι εύκολη. Όταν όμως υπάρχει και πρέπει να υπάρχει , η πολιτική βούληση τόσο του δημάρχου όσο και  των μελών του δημοτικού συμβουλίου, πιστεύουμε ότι στις προσεχείς εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25η Μαρτίου μπορεί να  (ξανα)δούμε τη δημοτική μπάντα να την  πλαισιώνει μουσικά.

Άλλωστε η «μαγιά» υπάρχει τόσο σε υλική υποδομή- στολές, όργανα κλπ. -  όσο και  σε έμψυχο υλικό  όπως οι μουσικοί που πλαισίωναν την μπάντα στο πρόσφατο παρελθόν  και οι μαθητές ή απόφοιτοι  του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου

Τέλος δεν αναφέρομαι στις αμοιβές των μουσικών, γιατί  αφενός μεν, τις θεωρώ αυτονόητες και αφετέρου, ότι είναι θέμα της Δημοτικής Αρχής.

ΥΓ. Το σημερινό άρθρο δεν καταφέρεται με κανένα τρόπο κατά των τοπικών  μουσικών σχημάτων που καλύπτουν, με ευσυνειδησία, τις εκδηλώσεις αυτές.


4 σχόλια:

  1. ..Ετσι για την ιστορια,και για ν' αποδοσω την ελαχιστη τιμη,τα μουσικα χαλκινα οργανα της ''μπαντας'' μας,22 στον αριθμο,ειναι δωρεα,του Αμυντιωτη, κατοικου Τοροντο Καναδα,του ΜΗΝΑΚΗ(ξεχνω το μικρο του)και εγινε, στη πρωτη θητεια Θεοδωριδη...Οι στολες ,η οργανωση,οι πληρωμη μαεστρου/δασκαλου,εγιναν,απ τη τοτε Δημοτικη Αρχη,και ηταν κατι σημαντικο,κι εντυπωσιακο, για εναν μικρο Δημο,ναχει τη δικη του''μπαντα''..Απο τοτε..κυλησε πολυ νερο..και μακαρι,ολ' αυτα, να μην αποτελουν μια αλλη,σημαδιακη,ξεχωριστη περιοδο για το τοπο μας,πραγμα που πολυ φοβαμαι,οτι συμβαινει...Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και το lexovitis τα χώνει στον Μπιτακη σημαίνει ότι άρχισαν ήδη τα ποντίκια να πηδανε από το καράβι..
    Υ.Γ. Αν δεν δημοσιευθεί εδώ θα δημοσιευθεί σε άλλα μέσα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την λίστα μπερμπεριδη προς τα τοπικά ΜΜΕ και blogs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Κατ’ αρχήν για να έχεις το δικαίωμα να απαιτείς, θα πρέπει να βάζεις, κάτω από τα γραφόμενά σου, φαρδιά- πλατιά, την υπογραφή σου, πράγμα που δεν έκανες. Παρ’ όλα αυτά δημοσιεύουμε το σχόλιό σου.
      2. Ο lexovitis είναι στεριανός, δεν μπαίνει σε «καράβια» γιατί νιώθει ναυτία και
      3. Στείλε και σε μας, επώνυμα όμως, την «λίστα Μπερμπερίδη», για να μάθουμε και εμείς αλλά και οι δημότες που δεν γνωρίζουν, τι περιέχει.
      lexovitis

      Διαγραφή
  3. 1. Το lexovitis έχει κόψει πολλά ανάλογα σχόλια που αποκαλύπτουν "παιχνίδια".Απλά τώρα ενοχληθηκατε που γράφτηκε κάτι για λίστα...
    2. Το μασάζ που κάνετε στα δελτία τύπου( γιατί ρεπορτάζ να αποκαλύψετε κάτι δεν έχουμε δει) φανερώνει ποιος είναι στεριανος και Πίος θαλασσόλυκος.
    3.Κάντε κανένα ρεπορτάζ...μην δημοσιεύεται μόνο δελτία τύπου.

    Μπράβο που δημοσιεύεις ανώνυμα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.