Η παραγωγή τσίπουρου από στέμφυλα, μέσω της απόσταξης, είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων. Αναπτύσσεται και τελειοποιείται κατά τους
Βυζαντινούς και μεταβυζαντινους χρόνους, κυρίως στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.Το τσίπουρο παράγεται σε χάλκινους άμβυκες τα λεγόμενα καζάνια.
Ένα τέτοιο καζάνι επισκεφθήκαμε στην Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα του δήμου Αμυνταίου και παρακολουθήσαμε την διαδικασία παραγωγής του τσίπουρου.
Δείτε το σχετκό βίντεο.-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.