Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Επιτυχημένη η ημερίδα του Επιμελητηρίου Φλώρινας με Θέμα: «Γνωρίζω, στηρίζω τα προϊόντα του τόπου μου» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Επιχειρηματίες και παραγωγοί επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέους τρόπους παραγωγής νέων προϊόντων και διάθεσή τους σε νέες αγορές

Πραγματοποιήθηκε χθες, 21 Δεκεμβρίου 2022, στις κτιριακές εγκαταστάσεις  του  Επιμελητηρίου  Φλώρινας, με πρωτοβουλία του προέδρου του

οικείου Επιμελητηρίου, ημερίδα με θέμα: «Γνωρίζω, στηρίζω τα προϊόντα του τόπου μου».

Σκοπός της ημερίδας η παρουσίαση και προώθηση  προϊόντων που παράγονται στην Π.Ε. Φλώρινας.

Με την έναρξη της ημερίδας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σάββας Σαπαλίδης, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή.

Ο κ. Σαπαλίδης μίλησε για τον πλούτο της περιοχής και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σ’ αυτή. Στάθηκε ιδιαίτερα στα νέα παιδιά των ΕΠΑΛ και των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και τόνισε  ότι θα ανοίξουν και γι’ αυτά οι πόρτες για να δραστηριοποιηθούν  και να επενδύσουν, μένοντας στη χώρα μας.

Ευχαρίστησε τους καθηγητές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεοδουλίδη για τη συνεργασία τους,  και τη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ –καθηγητές και σπουδαστές- οι οποίοι μας ταξίδεψαν με τις μοναδικές γεύσεις της μεσογειακής και της βαλκανικής κουζίνας. Στάθηκε ιδιαίτερα στα μοναδικά προϊόντα των τοπικών επιχειρήσεων , τα οποία αξίζει να φθάσουν σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο πατέρας Θεωνάς εκ μέρους του μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης, βουλευτής Ν. Δημοκρατίας Π.Ε. Φλώρινας, ο κ. Σωτήριος Βόσδου, αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, ο κ. Βασίλειος Γιαννάκης, δήμαρχος Φλώρινας, ο κ. Ανθιμος Μπιτάκης Δήμαρχος Αμυνταίου, ο κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, δήμαρχος Πρεσπών και ο κ. Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Στη συνέχεια μίλησαν οι εισηγητές της ημερίδας:

Η κ. Κατερίνα Μέλφου, καθηγήτρια σχολής γεωπονικών επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανέπτυξε το θέμα: «Στάσεις των καταναλωτών απέναντι στα προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Ιωάννης Γιάντσης επίκουρος καθηγητής σχολής γεωπονικών επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανέπτυξε το θέμα: «Η καραβίδα του γλυκού νερού, ένας πολλά υποσχόμενος οργανισμος για την ανάπτυξη ενός νέου κλάδου πρωτογενούς παραγωγής»

Ο Dr Κωνσταντίνος Φειδάντσης, βιολόγος-κλινικός διατροφολόγος, επιστημονικός συνεργάτης σχολής γεωπονικών επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανέπτυξε το θέμα: Σύσταση και διατροφική αξία παραδοσιακών τροφίμων Φλωρίνης- προοπτικές εξέλιξης.

Ακολουθήσε γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων από τη σχολή μαγείρων ΔΥΠΑ  Φλώρινας καθώς μια παρουσίαση των  προϊόντων  τοπικών παραγωγών, υπό τους ήχους χάλκινων, στον πολυμορφικό εκθεσιακό χώρο του  Επιμελητηρίου.

 Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Δείτε και το σχετικό βίντεο.-
























 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.