Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΗ

 

Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας κατοικοεδρεύει ένα περίπου εκατομμύριο ξένων υπηκόων, που ήρθαν  από την Ασία και την Αφρική, κυρίως, δια

μέσου της Τουρκίας. Απ’ αυτό το εκατομμύριο πρέπει να αφαιρέσουμε τους Αλβανούς τους Βούλγαρους Ρουμάνους κ.λ.π., που ήλθαν από  τα βόρεια  χερσαία σύνορά μας.

          Στον υπόλοιπο συρφετό των δήθεν προσφύγων, κυρίαρχο τμήμα κατέχουν οι Πακιστανοί, για τους οποίους θα μιλήσουμε σήμερα. Για τους άλλους, πρόσφυγες και λαθραίους, θα μιλήσουμε άλλη φορά.

          Οι Πακιστανοί, λοιπόν, είναι οι πρώτοι που έφτιαξαν συλλόγους, σωματεία, δικά τους εμπορικά επιμελητήρια και οργάνωσαν ένα είδος  ασιατικού εμπορίου και κυρίως παρεμπορίου, χωρίς διαφάνεια, χωρίς δασμούς και φόρους, χωρίς απόλυτη γνώση των πεπραγμένων τους, από τις ελληνικές αρχές.

          Η διακίνηση  λαθραίων τσιγάρων,  ναρκωτικών, και απομιμήσεων αδασμολόγητων ασιατικών προϊόντων, είναι η κύρια ασχολία πολλών  πακιστανικών συμμοριών, που δρουν, σχεδόν ανενόχλητες.  

           Είναι οι πρώτοι που έχουν πολλές απαιτήσεις, στηριζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, για δημιουργία Τζαμιών, Μεντρεσέδων               ( Ιερατικών Σχολών, δηλαδή) και Σχολείων για ισλαμική μόρφωση των παιδιών τους και για τις θρησκευτικές τους ανάγκες. Κι όλες αυτές τις απαιτήσεις τις εκφράζουν με θράσος και αναίδεια πρωτόφαντη.

           Τα χρήματα που κερδίζουν όλοι αυτοί οι οικονομικοί μετανάστες φεύγουν, στην πλειοψηφία τους, με μορφή τραπεζικών εμβασμάτων στη χώρα τους, όπου τα υποδέχονται διάφοροι Πακιστανοί και τα φορολογεί το πακιστανικό κράτος.

          Ερχόμαστε τώρα σε μια δεύτερη πληροφορία. Το 1920, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan, μπροστά στον επισκέπτη του Ταγίπ Ερντογάν, πριν από μερικούς μήνες, είχε δημιουργηθεί στο Πακιστάν το κίνημα του Χαλιφάτ, το οποίο είχε έναν και μοναδικό σκοπό. Να ενισχύσει την Τουρκία με όπλα, πολεμοφόδια και έμψυχο υλικό, στρατιώτες οπλισμένους δηλαδή, ώστε να ηττηθεί η Ελλάδα, που είχε φτάσει  μέχρι το Σαγγάριο ποταμό και απειλούσε την Τουρκία με πλήρη διάλυση.

          Οι Πακιστανοί έδρασαν πολύ γρήγορα τότε και βοήθησαν αποτελεσματικά τον Μουσταφά Κεμάλ, να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Φαίνεται πως την πακιστανική βοήθεια προς τους Τούρκους τη γνώριζαν οι Άγγλοι, κυρίως, αλλά και οι Γάλλοι «σύμμαχοί μας» τότε και συντονισμένα, σταμάτησαν να μας τροφοδοτούν με τα αναγκαία πολεμικά εφόδια, με αποτέλεσμα να βρεθεί ο στρατός μας σε πολύ δύσκολη θέση.

          Στις αναμνήσεις πολλών Ελλήνων στρατιωτών που επέζησαν μετά τη μικρασιατική καταστροφή, αναφέρεται ότι πολλοί από τους Τούρκους στρατιώτες το 1921 και το 1922 ήταν μελαμψοί και πολεμούσαν πολύ σκληρά. Δεν ήταν, όπως γίνεται αντιληπτό, Τούρκοι  αλλά Πακιστανοί φιλότουρκοι. Η βοήθεια αυτή του Πακιστάν έπαιξε σημαντικό ρόλο στη Μικρασιατική καταστροφή και στη δυστυχία, που απλώθηκε στην Ελλάδα μετά το 1922.

          Εμείς όμως τα ξεχάσαμε αυτά και υποδεχτήκαμε με αφέλεια και με έλλειψη ιστορικής γνώσης, πάρα πολλούς Πακιστανούς και τους φροντίσαμε με το παραπάνω!

          Μια τρίτη πληροφορία τώρα. Όταν έγινε το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το καλοκαίρι του 2016, ο πρώτος που ανησύχησε για την υγεία του, ήταν ο τότε Πρωθυπουργός του Πακιστάν Nawaz Sharif. Του τηλεφώνησε σχεδόν αμέσως και τον ενθάρρυνε να αποκρούσει σκληρά τους πραξικοπηματίες και του υποσχέθηκε πως θα του στείλει και πάλι βοήθεια , αν χρειαστεί.

          Μια τέταρτη πληροφορία τώρα. Αν ψάξουμε τις ψηφοφορίες που έχουν γίνει εδώ και τόσα χρόνια στις συνεδριάσεις του Ο.Η.Ε. θα διαπιστώσουμε ότι το Πακιστάν ΠΑΝΤΑ ΨΗΦΙΖΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ είτε  για την εισβολή στην Κύπρο, είτε για την εξόντωση των Κυπρίων αγνοουμένων, είτε για τις προκλήσεις των Τούρκων και τις διεκδικήσεις όχι μόνο έναντι της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών. Ποτέ η χώρα αυτή δεν πήρε θέση υπέρ της Ελλάδας ακόμη και σε ζητήματα που δεν είχαν πολύ μεγάλη στρατηγική ή διπλωματική σημασία.

          Την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου του 2020, είδαμε στις τηλεοράσεις μας μια είδηση με πολύ σκληρές εικόνες. Κάποιοι Πακιστανοί, φιλοξενούμενοι της χώρας που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ, μέλη άγριων συμμοριών, επιτέθηκαν με ρόπαλα και μαχαίρια σε κάποιους ομοεθνείς τους, σκότωσαν τον ένα, χτυπώντας τον αλύπητα και τραυμάτισαν σοβαρά δύο άλλους , αφήνοντάς τους  αιμόφυρτους. Τη δράση τους αυτή την μαγνητοσκόπησαν μάλιστα, ίσως για να έχουν ντοκουμέντα να τα δείξουν στους προϊσταμένους τους.

           Η μανία με την οποία εκδηλώθηκε αυτή η επίθεση στα Καμίνια δείχνει τη βαρβαρότητα, που τους κατέχει και την παντελή έλλειψη πολιτισμένης συμπεριφοράς. Πρόκειται για αγροίκους που δε θα εκπολιτιστούν ποτέ.

          Αν σ’ αυτό το περιστατικό προσθέσουμε μερικά ακόμη, που έχουν σχέση με άλλες δολοφονίες, ληστείες, κλοπές,  βιασμούς μικρών αγοριών από Πακιστανούς που ρέπουν σ’ αυτή τη διαστροφή, θα κατανοήσουμε ότι, μέσα στη χώρα μας, κάποιοι ενεργούν με την εντύπωση, ότι έχουν δημιουργήσει ένα «κράτος εν κράτει».

          Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε κι έναν ακόμη κίνδυνο. Όλοι αυτοί οι Πακιστανοί, που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, είναι, εν δυνάμει, υποψήφιοι να μετατραπούν σε κατασκόπους – τρομοκράτες  και να δράσουν εις βάρος της χώρας μας και υπέρ των Τούρκων ή άλλων ισλαμιστών ανά πάσα στιγμή.

          Τρεις ακόμη πληροφορίες θα σας δώσω τώρα.

          Πρώτη πληροφορία. Στην Τουρκία , εδώ και πολλά χρόνια, εκπαιδεύονται, σε στρατιωτικές σχολές, κάθε χρόνο 1500 περίπου Πακιστανοί. Μαζί με την ειδική εκπαίδευση, που απαιτεί η ειδικότητά τους, λαμβάνουν και την αντίστοιχη εκπαίδευση στα ισλαμικά καθήκοντα, στον ισλαμικό τρόπο ζωής και συμπεριφοράς και στην καλλιέργεια του απαραίτητου μίσους εναντίον των Γκιαούρ, των απίστων, δηλαδή.

          Δεύτερη πληροφορία. Ο στόλος των αεροπλάνων F16 του Πακιστάν συντηρείται και επισκευάζεται στην Τουρκία. Έχει υπογραφεί εδώ και αρκετά χρόνια πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο ισλαμικών χωρών για το θέμα αυτό, οπότε η εξάρτηση του Πακιστάν από την Τουρκία είναι απόλυτη σχεδόν. Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Τουρκία προμηθεύει στο Πακιστάν πολεμικά πλοία και άλλο στρατιωτικό υλικό, ενισχύοντας έτσι την πολεμική της βιομηχανία.

          Τρίτη πληροφορία. Τώρα τελευταία έχει τεθεί σε διαβούλευση και συζητείται έντονα στα δύο κοινοβούλια των συμμάχων αυτών χωρών, το ζήτημα της χορήγησης διπλής υπηκοότητας σε μερικά εκατομμύρια Πακιστανών. Θα αποκτήσει η Τουρκία, με τον τρόπο αυτό, μερικά επιπλέον εκατομμύρια υπηκόων και μελλοντικών μισθοφόρων πολεμιστών φυσικά, για να εντείνει  την άθλια συμπεριφορά της απέναντι σ’ όλες σχεδόν τις γειτονικές της χώρες.

          Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί με τους ανθρώπους αυτούς, που φιλοξενούμε στην Ελλάδα και τους προσφέρουμε τη γνήσια ελληνική φιλοξενία και ένα μάτσο διευκολύνσεις σε πολλά ζητήματα. Ας κοιτάξουμε τα δείγματα παρανομίας τους, που αυξάνονται και πληθύνονται, με άλλο μάτι. Όχι του απλού παρατηρητή αλλά του ενημερωμένου και γνώστη των συνθηκών και της ιστορίας.

          Η  συμπεριφορά όλων μας απέναντί τους πρέπει ν’ αλλάξει ριζικά και οι όποιες παρανομίες τους  να παταχθούν αμείλικτα.

          Και κάτι τελευταίο. Στο Πακιστάν δεν υπάρχουν πολεμικές συγκρούσεις ούτε γίνεται λόγος για πρόσφυγες κυνηγημένους και καταδιωγμένους από τις εστίες τους. Εδώ πρόκειται καθαρά για μια εισβολή οικονομικών μεταναστών, που εκμεταλλεύονται τις ευρωπαϊκές συνθήκες της χώρας μας, καλυτερεύουν τη ζωή τους, δυναμώνουν τα οικονομικά της χώρας τους, επιδιώκουν να δημιουργήσουν ζώνες με ισλαμική επήρεια στη χώρα μας και συμπεριφέρονται, επαναλαμβάνω, με αναίδεια και θράσος.

         

                                                         

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό γράφτηκε το Δεκέμβρη του 2020. Ήταν στο αρχείο μου αρκετό καιρό. Τώρα όμως με τη σύλληψη των δύο Πακιστανών τρομοκρατών, που σχεδίαζαν δολοφονικό χτύπημα σε ισραηλινούς στόχους στη χώρα μας, νομίζω πως ήρθε ο καιρός να δημοσιευτεί, αφού όσα είχα αναφέρει τότε επαληθεύτηκαν. Η γνώση της ιστορίας είναι πάντα χρήσιμη.

 

                                                                    Τοπάλης Π.Δημήτριος


  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο  είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση  της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.