Τελευταία ημέρα χθες, 9 Ιουνίου 2023, της τριημερίδας που διοργάνωσε το IEK Αμυνταίου με το τοπικό Συνεταιριστικό Οινοποιείο
Amyntas Wines (ΑΣΕΠΑ),στον προάυλιο χώρο του οινοποιείου.Τις πρώτες δύο ημέρες της τριημερίδας αναλύθηκαν θέματα
σχετικά με την γαστρονομία (τοπική και διεθνή) και τον παραγόμενο
τοπικό οίνο, ο οποίος πλέον κατακτά την
ελληνική και διεθνή αγορά.
Η χθεσινή τρίτη και τελευταία ημέρα της τριημερίδας ξεκίνησε με χαιρετισμούς του
προέδρου του ΑΣΕΠΑ κ. Γιώργου Γιαννιτσόπουλου,
του αντιεριφερειαρχη Φλώρινας κ. Σωτήρη Βόσδου, του δημάρχου Αμυνταίου κ.
Άνθιμου Μπιτάκη και του διευθυντή του ΙΕΚ Αμυνταίου κ. Πρόδρομου Τοκμακίδη και
συνεχίστηκε με τη προσφορά από μέρους των σπουδαστών, διαφόρων εδεσμάτων που ετοίμασαν οι ίδιοι και κρασιού- από πλευράς οινοποιείου Αμυνταίου.
Το όλο εγχείρημα σκοπό έχει την
αξιοποίηση των γνώσεων για την ανάπτυξη μενού, που περιλαμβάνουν το συνδυασμό
φαγητού και κρασιού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο οίνος και το φαγητό αποτελούν πόλο
έλξης για τον τουρισμό, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην
εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την
αξιοποίηση της ελληνικής κουζίνας και αξιόλογων οινικών διαδρομών στην Ελλάδα.
Δείτε και το σχετικό βίντεο.-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.