Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΣΥΜΕΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Φίλες και  Φίλοι,  

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μου. Είναι πολύ σημαντικό  που βρίσκεστε όλοι σήμερα εδώ, γιατί μέσα από εσάς

μπορώ να απευθυνθώ σε όλους  τους δημότες του δήμου Αμυνταίου.  

Μετά την παρότρυνση φίλων, συνεργατών, συνυποψηφίων και γενικότερα ανθρώπων  που ενδιαφέρονται για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ανάπτυξη του Δήμου  πήρα την απόφαση να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου για τη θέση της Δημάρχου  Αμυνταίου στις εκλογές του Οκτωβρίου.  

Προηγουμένως ακούσατε δύο λόγια για το ποια είμαι, από πού προέρχομαι και το τι έχω  κάνει μέχρι σήμερα. Αυτό που θέλω να κρατήσετε για εμένα είναι ότι είμαι εργατική και  αποφασιστική. Όποτε έχω αναλάβει θέση ευθύνης έχω βάλει τα δυνατά μου, ώστε να  φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα για τον δήμο Αμυνταίου, αλλά κυρίως για τους δημότες  του Δήμου Αμυνταίου.  

Η θέση της Δημάρχου Αμυνταίου, που έχω τη τιμή να θέλω να υπηρετήσω, είναι θέση  ευθύνης, το γνωρίζω πολύ καλά, αλλά επιθυμώ να την αναλάβω, εφόσον οι πολίτες του  Αμυνταίου με υποστηρίξουν.  

Η ευημερία του Δήμου Αμυνταίου είναι εφικτή. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος.  Χρειάζεται όραμα και ρεαλισμό χωρίς κομματικές αποχρώσεις, αλλά τη συνεργασία και  τη στήριξη της Κεντρικής Διοίκησης, ώστε το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα.  

Ο συνδυασμός θα στελεχωθεί με νέους και εργατικούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται  για την τοπική αυτοδιοίκηση, που θα μπορούν να λύσουν προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα  να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη που όλοι θέλουμε. Έμπειρα  αυτοδιοικητικά στελέχη στηρίζουν την υποψηφιότητά μου και θα είναι δίπλα στον  συνδυασμό για να βοηθήσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.  

Το επόμενο διάστημα με μια στενή ομάδα συνεργατών θα αναπτύξουμε το πρόγραμμα  διοίκησης αλλά και ανάπτυξης του Δήμου Αμυνταίου, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα  ζωής των κατοίκων. Είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, να κινηθούμε  γρήγορα και αποφασιστικά. Δε θα απαξιωθεί τίποτα, ό,τι καλό υπάρχει και ό,τι καλό έχει  σχεδιαστεί θα αξιολογηθεί και θα γίνει η βάση πάνω στην οποία θα σχεδιάσουμε το  μέλλον του Δήμου Αμυνταίου που ονειρευόμαστε. Στα προηγούμενα δώδεκα χρόνια  Καλλικρατικής συνένωσης έχει γίνει σπουδαία δουλειά που θα αξιοποιηθεί.  

Η αξιοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, οι Ανανεώσιμες Πηγές  Ενέργειας, η αγροτική ανάπτυξη, η τουριστική ανάπτυξη, η εμποροβιοτεχνική αλλά και η  βιομηχανική ανάπτυξη, ο τομέας των υπηρεσιών, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι  και πρωτίστως οι υποδομές για μία πόλη φιλική προς τους πολίτες της και κυρίως προς  τους ανθρώπους με αναπηρία θα αναπτυχθούν και θα διαμορφωθούν το επόμενο  διάστημα στο πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο που θα βασίζεται σε  πραγματικά οικονομικά στοιχεία του Δήμου μας, αλλά και των προγραμμάτων που  υπάρχουν σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.  

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι η θέση της Δημάρχου Αμυνταίου είναι θέση ευθύνης που  πρώτα από όλα μπορώ να αναλογιστώ και έπειτα μπορώ να αναλάβω, εφόσον οι πολίτες  του Δήμου Αμυνταίου μου κάνουν τη τιμή να είμαι η επόμενη Δήμαρχος Αμυνταίου.


Βιογραφικό Συμέλας Γιαννιτσοπούλου  

Η Συμέλα Γιαννιτσοπούλου γεννήθηκε το 1972 στη Βεγόρα του Δήμου  Αμυνταίου. Ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Δήμο Αμυνταίου,  για του οποίου την πρόοδο ενδιαφέρεται ειλικρινά. 

Στην έως τώρα πολιτική και επαγγελματική της διαδρομή είναι ένας άνθρωπος  με ανησυχίες, που ξέρει να αναγνωρίζει τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιεί, μέσα  από συνεργασίες, με συνέπεια και χωρίς καμία ιδιοτέλεια για το κοινό καλό  που υπηρετεί, όποτε της έχει δοθεί η δυνατότητα από τους πολίτες του Δήμου  Αμυνταίου.  

Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα ως ελεύθερη επαγγελματίας  το 2005 και το 2006 ενεπλάκην για πρώτη φορά ενεργά στα πολιτικά  δρώμενα της περιοχής μας με την υποψηφιότητά της στο Τοπικό Συμβούλιο  Βεγόρας.  

Στη συνέχεια, το 2010 συμμετείχε στην εκλογική αναμέτρηση του, για πρώτη  φορά διευρυμένου Δήμου Αμυνταίου, με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες»  με επικεφαλής τον Μάκη Ιωσηφίδη, όπου και εξελέγην ως Δημοτική  Σύμβουλος σε μια από τις πρώτες θέσεις.  

Καθ’ όλη την διάρκεια της πολύ δύσκολης πρώτης Καλλικρατικής  Αυτοδιοικητικής Περιόδου, η Συμέλα Γιαννιτσοπούλου κατείχε πάντα θέσεις  ευθύνης, ξεκινώντας με την Προεδρία της Δημοτικής Κοινωφελούς  Επιχείρησης στον Δήμο Αμυνταίου μέχρι το τέλος του 2012, στα πλαίσια της  οποίας κατόρθωσε να ιδρύσει και να εδραιώσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο  του Δήμου μας, πάντα με σεβασμό και διακριτικότητα στις ευάλωτα  κοινωνικές ομάδες, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα συμβάλλοντας στην  ανακούφιση των δημοτών που υποστηρίζει. Αντιμετώπισε με επιτυχία τα  προβλήματα που προέκυψαν από τη συνένωση των Κοινωφελών  Επιχειρήσεων των τριών πρώην Δήμων που συνενώθηκαν, πάντα με στόχο  τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και των υπηρεσιών  προς τους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου. Συνέχισε την αυτοδιοικητική της  πορεία με συνεχή, έμπρακτη στήριξη όλων των πολιτιστικών συλλόγων του  Δήμου μας και την ίδρυση του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.  

Έχοντας δείξει πρωτοφανή πυγμή και ενδιαφέρον για τα κοινά του τόπου μας,  κέρδισε την εμπιστοσύνη του τότε Δημάρχου, ο οποίος στις αρχές του 2013 

της ανέθεσε την Αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου Αμυνταίου, όπου και  παρέμεινε μέχρι το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής. Κατέχοντας αυτή  την θέση προάσπισε τις αξίες της συνεργασίας και του σεβασμού, πάντα με  γνώμονα το συμφέρον του δημότη και του δήμου, ενθαρρύνοντας και  διατηρώντας άψογη συνεργασία με όλο το διοικητικό προσωπικό του δήμου.  

Στην εκλογική αναμέτρηση του 2014 η Συμέλα Γιαννιτσοπούλου ήταν  παρούσα, έχοντας την εμπειρία όλης της προηγούμενης αυτοδιοικητικής  περιόδου, η οποία αναγνωρίστηκε από τους δημότες, φέρνοντάς την στην  πρώτη θέση ανάμεσα σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους,  παρόλο που αυτή την φορά ο συνδυασμός με τον οποίο συμμετείχε στις  εκλογές κατέλαβε τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Η Συμέλα  Γιαννιτσοπούλου και πάλι κατείχε θέσεις ευθύνης συμμετέχοντας ενεργά σε  κάποιες από τις πιο σημαντικές επιτροπές του Δήμου Αμυνταίου, δίνοντας το  παρόν σε όλα τα θέματα των δημοτών και προασπίζοντας το δίκαιο και την  ανάπτυξη του δήμου, από τη θέση της αντιπολίτευσης.  

Αυτό που χαρακτηρίζει την προσωπική της πορεία όλα αυτά τα χρόνια είναι η  διάθεση για συνεργασία με κάθε εμπλεκόμενο, ενδιαφερόμενο και υπεύθυνο  φορέα ή πρόσωπο με κοινό σκοπό την ανάπτυξη του δήμου Αμυνταίου και  την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών του. Με λόγο σαφή και  καθαρό συνεργάστηκε με τον τότε Δήμαρχο Αμυνταίου, Κωνσταντίνο  Θεοδωρίδη, κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση όπου κρίθηκε απαραίτητο ή  επιδιώκοντας συνεργασία όπου οι απόψεις και αποφάσεις τους συνέκλιναν  προς την ίδια κατεύθυνση.  

Στις Αυτοδιοίκητες εκλογές του 2023 η Συμέλα Γιαννιτσοπούλου απευθύνεται  στους συμπολίτες της ως υποψήφια Δήμαρχος, ζητώντας την ευκαιρία να  εργαστεί ξανά για τον Δήμο Αμυνταίου, αυτή τη φορά από τη θέση της  Δημάρχου.



















































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.