Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για απάτες με σκοπό την ενημέρωση και την προστασία του κοινού, που συνδιοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας με το Δήμο Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

 

Στην κατάμεστη αίθουσα «Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου», που πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα συμμετείχαν

ομιλητές με εμπειρία και γνώση

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό (video) με χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής περιστατικών εξαπάτησης πολιτών συνδιοργάνωσε με το Δήμο Αμυνταίου, Ημερίδα με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης που έχουν σημειωθεί τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο για τις απάτες,  η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα «Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου», στο Αμύνταιο.

Η Ημερίδα είχε ως στόχο την εξάλειψη των γενικότερων συνθηκών που επιτρέπουν στους διάφορους επιτήδειους να εξαπατούν τους πολίτες, εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή ενημέρωσή τους, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν, ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν και να αντιλαμβάνονται ανάλογες συμπεριφορές, ώστε να αποφεύγουν να πέσουν θύματα απάτης.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Σπυρίδωνα Διόγκαρη ο οποίος τόνισε ότι «η πρόληψη και η ενημέρωση για τον τρόπο δράσης των επιτήδειων αποτελεί το πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της απάτης», ενώ ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω Ημερίδας.

Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Αμυνταίου  κα. Σωτηρία Σονιάδου, η οποία αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα, τόνισε ότι ο Δήμος Αμυνταίου βρίσκεται κοντά στους πολίτες, ώστε να τους ενημερώνει και να τους προστατεύει από τους επιτήδειους που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν, υπογραμμίζοντας πως παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.

Επίσης, απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας, πατέρας Μιχαήλ και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ομιλητών και συγκεκριμένα των:

  • Υπαστυνόμου Β΄ κ. Γεώργιου Μαύρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αξιωματικού του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας με θέμα ομιλίας «οι σύγχρονες μορφές απάτης στη σημερινή κοινωνία»,
  • Κοινωνικής Λειτουργού του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Αμυνταίου, κας. Σοφίας ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, με θέμα ομιλίας «ψυχολογία του θύματος και χαρακτηριστικά του θύτη» και
  • Κοινωνικής Λειτουργού του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Αμυνταίου, κας. Ουρανίας ΤΖΟΒΑΡΑ, με θέμα ομιλίας «ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού»,

οι οποίοι ανέλυσαν τους συνηθέστερους τρόπους δράσης και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, ενώ έμφαση δόθηκε στις διαδικτυακές και ηλεκτρονικές απάτες, που εμφανίζουν μεγάλη συχνότητα κατά τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό (video) με χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, υποβλήθηκαν ερωτήσεις του κοινού προς τους ομιλητές, ενώ στο τέλος αυτής επιδόθηκαν αναμνηστικά ενθύμια στους συμμετέχοντες ομιλητές για την ουσιαστική συμβολή τους.

Στην Ημερίδα, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό, παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Πρεσπών, υποψήφιοι Δήμαρχοι Αμυνταίου, ο πρώην Δήμαρχος και Νομάρχης Φλώρινας,  Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμυνταίου, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας και Εκπρόσωπος του ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επαγγελματικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών, συλλόγων και συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας και εξωστρέφειας με τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ασφάλεια αυτών.

https://www.astynomia.gr/
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.