Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Ξινό Νερό

 

Τις προηγούμενες μέρες γίναμε ξανα μάρτυρες μιας νέας προσπάθειας της Δημοτικής αρχής των συνεργαζομένων παρατάξεων για την

δέσμευση και παραχώρηση της εταιρείας σε ιδιωτικά χέρια. Αυτή τη φορά δεν ήρθε ούτε σαν “στρατηγικός επενδυτής”, ούτε με το μέσον της “πολυμετοχικότητας” αλλά με την ξανα δοκιμασμένη συνταγή της “αποκλειστικής διανομής και διάθεσης των προϊόντων”.


Πληροφορηθήκαμε την Τετάρτη 05/07 από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ξινό Νερό, ότι σε συνεδρίαση στις 03/07, ο πρόεδρος της εταιρείας και Δήμαρχος Αμυνταίου, έφερε θέμα την “συμφωνία για την αποκλειστική διάθεση και διανομή των προϊόντων” της Ξινό Νερό με την εταιρεία “Pro-Drinks Ε.Π.Ε”, χωρίς προηγουμένως να έχει φέρει το θέμα σε κανένα δημοτικό συμβούλιο και εν κρυπτώ.


Κινητοποιηθήκαμε άμεσα αποστέλλοντας αίτημα προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα.


Δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε προσπάθεια να ξεπουληθεί η εταιρεία στο παρα πέντε της θητείας. Στις 16/05 είχε ξανα-έρθει θέμα στο Δ.Σ της Ξινό Νερό για σύναψη σύμβασης αποκλειστικής διανομής και αναβλήθηκε. Σε δημοτικό συμβούλιο που ακολούθησε είχαμε ξανα-φέρει θέμα και ο Δήμαρχος είχε απαντήσει πως “εννοείται θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο”.


Πέραν της άρνησης να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητηθεί, πέραν του ότι αυτή η Δημοτική Αρχή (με την ανοχή των συνεργαζομένων παρατάξεων) έχουν αποκόψει εντελώς την τοπική κοινωνία από οποιαδήποτε παρέμβαση, λίγες ώρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο αναρτήθηκε και στην διαύγεια η σύμβαση με την εταιρεία ήδη υπογεγραμμένη!


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε στις 10/07, φέραμε το θέμα στο ημίωρο του Δημάρχου ζητώντας απαντήσεις γιατί η δημοτική αρχή προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση χωρίς καμία έγκριση απ τον μέτοχο της εταιρείας δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς καν να τον ενημερώσει. Ο Δήμαρχος παρουσίασε, κατόπιν εορτής, σε ένα λογίδριο την σύμβαση που ήδη υπέγραψε ως πανάκεια για την εταιρεία και δεν παρέλειψε, μέσα στην ενόχλησή του που του χαλάμε την σούπα και υπάρχει μια φωνή να αντιτίθεται στα σχέδια τους, να βγάλει και το αντικομμουνιστικό του μένος και να επιτεθεί, για διάφορα θέματα, τόσο υπαρκτά όσο και αποκυήματα της ανιστόριτης φαντασίας του, τόσο στην Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο, στην Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια, στο ΚΚΕ αλλά και προσωπικά στον Δημοτικό Σύμβουλο Κυριάκο Ελευθεριάδη. 

Την σκυτάλη παρέλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που στην συνέχεια, όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει τον λόγο αλλά στην επιμονή μας να απαντηθούν οι επιθέσεις αυτές επάνω, έφτασε να αποβάλλει τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κυριάκο Ελευθεριάδη από την συνεδρίαση, φιμώνοντας για άλλη μια φορά οποιονδήποτε αντίλογο στα σχέδια τους.


Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν προκαλεί έκπληξη. Ούτε η αταλάντευτη στάση της δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων συνεργατών να χαρίσει το εργοστάσιο σε οποιονδήποτε ιδιώτη παρουσιάζουν αυτή την φορά ως σωτήρα, με οποιαδήποτε μορφή και τρόπο μπορούν. Ούτε οι πολιτικές απόψεις και η επίθεση σε αυτούς που βρίσκονται απέναντί τους και τους ξεμπροστιάζουν είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι οι κάτοικοι είτε είναι η Λαϊκή Συσπείρωση. Ούτε η φασίζουσα αφαίρεση οποιουδήποτε αντίλογου από την δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Δ.Σ...άλλωστε τον έχει αφαιρέσει από τους ίδιους τους κατοίκους και από τις παρατάξεις επανειλημμένα για το ίδιο θέμα. Αλλά από αυτούς που συνεργάζονται επανειλημμένα με Ναζιστές χρυσαυγίτες μπροστά στην μανια τους να ξεπουλήσουν οτιδήποτε δημοτικό ή δημόσιο στα αφεντικά τους, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό… Ούτε μας εκπλήσσει η συνεύρεση τους σε “ανεξάρτητες” και “ακομμάτιστες” νέες παρατάξεις, με μόνο στόχο να κρύψουν την πραγματική τους πολιτική και στρατηγική ταύτιση, αφού “ξεπλύνουν” από πάνω τους τις αμαρτίες των προηγούμενων τετραετιών… Αυτός είναι ο πολιτικός τους καιροσκοπισμός για να παραμένουν στις καρέκλες και να συνεχίζουν να υπηρετούν πειθήνια τους εντολοδόχους τους.


Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή, από την προεκλογική ακόμα περίοδο και πριν τα “Δήμαρχε εγώ σε εξέλεξα για να δώσεις το εργοστάσιο στον φίλο μου”, ούτε καιροσκοπικά ούτε ψηφοθηρικά, τάχθηκε στην θέση ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα της Ξινό Νερό. Σε αυτή την κατεύθυνση βρέθηκε στο εργοστάσιο, σήκωσε τα ζητήματα της επιχείρησης και των εργαζομένων εκεί, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε περιφερειακό. Σε αυτή την κατεύθυνση στήριξε κινήσεις για να απεγκλωβιστεί η εταιρεία από προηγούμενους επιτήδειους ιδιώτες που είτε αυτή είτε η προηγούμενη δημοτική αρχή έφερε.

Σε αυτή την θέση και κατεύθυνση βρεθήκαμε δίπλα σε κατοίκους στις λαϊκές συνελεύσεις, στα δημοτικά συμβούλια και στις κινητοποιήσεις για να σταματήσουν γαιωτρήσεις ιδιωτών. Σε αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε και θα παλεύουμε για να μην γίνει παραμάγαζο επιτήδειων αιρετών με οποιαδήποτε μορφή ή σύνθεση ή προσωπείο κι αν εμφανίζονται σε κάθε τετραετία. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Μόνο ο αγώνας του κόσμου μαζί με τους εργαζόμενους μπορεί να διασφαλίσει και να κατακτήσει να γίνει η Ξινό Νερό λαϊκή περιουσία.


Καλούμε όλους τους δημότες να απομονώσει τέτοια στοιχεία και να τους γυρίσει την πλάτη. Να μην πέσει στην ίδια παγίδα των ίδιων ¨καλοπροαιρέτων σωτήρων” και να έχει εμπιστοσύνη στην δύναμη του και στην φωνή του και να βρεθούμε δίπλα δίπλα σε κάθε αγώνα κόντρα σε αυτούς που λυμαίνονται τον τόπο και τα συμφέροντά μας.


Θα επανέλθουμε με νέο αίτημα για να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο θέμα προς ψήφιση και καλούμε όλο τον κόσμο να ακυρώσει τέτοιες αποφάσεις στην πράξη με τον αγώνα τους μαζί με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους.


Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου

Κυριάκος Ελευθεριάδης - Υποψήφιος Δήμαρχος Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.