Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ο δήμος Αμυνταίου τίμησε τον συντοπίτη Γιατρό Αιματολόγο- Ερευνητή, Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο δίνοντας το όνομά του στο Αμφιθέατρο του πρώην Δημαρχιακού Καταστήματος Φιλώτα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 

Στη κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του πρώην δήμου Φιλώτα, πραγματοποιήθηκε χθες 16 Οκτωβρίου 2023,  η τελετή ονοματοδοσίας της

αίθουσας συνεδριάσεων  του πρώην Δημαρχιακού Καταστήματος Φιλώτα, σε «Αμφιθέατρο “Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος”»,  προς τιμήν του, καταγόμενου από τον Φιλώτα Ιατρού Ερευνητή- αιματολόγου Αχιλλέα Αναγνωστόπουλου για το έργο του στην Ιατρική , στην επιστήμη  και στην Έρευνα.

Στην αρχή της τελετής διαβάστηκε από  τον συντονιστή της εκδήλωσης,  απόσπασμα από το πρακτικό της αριθ. 19/2023 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου σχετικό  με την ομόφωνη απόφαση του για την ονοματοδοσία του αμφιθεάτρου  του πρώην Δημαρχείου Φιλώτα και στη συνέχεια το βιογραφικό και η λαμπρή επαγγελματική  πορεία του κ. Αναγνωστόπουλου  μέχρι την συνταξιοδότησή του.

Πριν διαβαστεί το βιογραφικό, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Τ. Κ. Φιλώτα κ. Σπύρος Μωυσάκης. Μίλησε με θερμά λόγια για τον συμπατριώτη του και αναφέρθηκε στην ομόφωνη πρόταση του τοπικού συμβουλίου, ευχαριστώντας το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου για την πραγματοποίησή της.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη, ο οποίος αιτιολόγησε την απόφαση για ονοματοδοσία του συγκεκριμένου αμφιθεάτρου, απονομή τιμητικής πλακέτας  και στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια  της πλακέτας «Αμφιθέατρο ¨Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος».

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος-εμφανώς συγκινημένος- αναφέρθηκε σε σημαντικούς σταθμούς της  ζωής του, όπως στην  παιδική του ηλικία, στις σπουδές του και φυσικά στο Αιματολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου, το  οποίο διηύθυνε επί πολλά  έτη, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

 Για την τιμητική διάκριση από τη γενέτειρά του, είπε χαρακτηριστικά:

Έχω πάρει και  άλλα βραβεία, αλλά κανένα δεν έχει αυτή  την προσωπική και την συναισθηματική αξία που έχει το βραβείο αυτό.

Στην τελετή παρέστησαν, ο αιδεσιμότατος πατέρας Μιχαήλ, ο αντιπεριφερειάχης Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και υποψήφιος δήμαρχος Αμυνταίου κ. Γιάννης Λιάσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γιάννης Κιοσές, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου κ. Ιορδάνης Μπάντης, ο πρώην δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αμυνταίου, και φυσικά πολλοί συμπατριώτες του τιμώμενου προσώπου.

Για πληρέστερη ενημέρωση δείτε το βίντεο που ακολουθεί.-














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.