Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Επισκέψεις του Σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Ειρηναίου, σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας

 

Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Ειρηναίος, επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας, προκειμένου να απευθύνει στους μαθητές, τις μαθήτριες και στους/στις εκπαιδευτικούς τις εγκάρδιες ευχές του για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων. Ο Σεβ. κ. Ειρηναίος συνοδεύονταν από τον Διευθυντή της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», κ. Κωστή Δήμτσα, ο οποίος μετέφερε από μέρος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερώνυμου, ευχές και δώρα στα παιδιά, καθώς και από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά.

 

Η πρώτη επίσκεψη ήταν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», όπου μας υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κωνσταντίνος Λάζου. Ακολούθως, μια ομάδα μαθητών της Β’ και της Δ’ τάξης έψαλλαν τα Θρακιώτικα κάλαντα στον Μητροπολίτη, για να τιμήσουν την καταγωγή του και μια δεύτερη ομάδα μαθητών της Ε’ τάξης έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι μικροί μαθητές είχαν ετοιμάσει όμορφες χειροποίητες κάρτες και ζωγραφιές, τις οποίες δώρισαν στον Μητροπολίτη και στον κ. Δήμτσα, όπως και ανθισμένες γλάστρες. Ο Μητροπολίτης, κ. Ειρηναίος, μίλησε με θέρμη και ζεστασιά στα παιδιά για την αξία των γιορτινών ημερών και τη σημασία της παιδικής ηλικίας, ενώ στη διάρκεια των συζητήσεων, έγινε σαφές σε όλους ότι ο νέος Μητροπολίτης μας διακατέχεται από έντονο ενδιαφέρον για την παιδεία και στοχεύει σε δράσεις προς όφελος της κοινωνίας και της νέας γενιάς.

 

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης και ο κ. Δήμτσας έδωσαν προσωπικά τις τσάντες στους μικρούς μαθητές και ένα όμορφο στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα παιδιά πήραν με χαρά τα δώρα και την ευχή του Σεβασμιότατου, όπως και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, που είχαν σύντομους ευχάριστους διαλόγους με τον κ. Ειρηναίο.

 

Η δεύτερη επίσκεψη ήταν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού, όπου η υποδοχή έγινε από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Μιχάλη Ρότσια. Οι μαθητές περίμεναν στην εσωτερική σκάλα τον Μητροπολίτη και του είπαν τα παραδοσιακά κάλαντα. Ο κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους σε πολύ οικείο τόνο.

 

Ακολούθησε η επίδοση των δώρων και μια μικρή σύναξη με εκπαιδευτικούς, όπου έγινε μια χρήσιμη συζήτηση για τον σπουδαίο ρόλο του εκπαιδευτικού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των αυριανών πολιτών και της μελλοντικής κοινωνίας.

 

Τέλος, η τρίτη επίσκεψη ήταν στο Νηπιαγωγείο Αγίου Γερμανού, όπου η Προϊσταμένη, κ. Τραϊανή Ναΐδου, με τα παιδάκια της ανέμεναν με χαρά την αποστολή! Στον οικογενειακό χώρο του Νηπιαγωγείου έγινε μια χαριτωμένη συζήτηση με τα νήπια και ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων και κερασμάτων.

 

Να σημειωθεί, ότι τα δώρα που δόθηκαν στους μαθητές ήταν υφασμάτινες χειροποίητες τσάντες, που περιείχαν γραφική ύλη, και τις οποίες επιμελήθηκαν παιδιά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τις δώρισαν στην Ελλάδα. Έτσι, φάνηκε και η συμβολική αξία του δώρου που ταξιδεύει ωκεανούς για να φτάσει στον αποδέκτη του, αλλά και η δύναμη της αγάπης που συνδέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Μητροπολίτη μας για την πρωτοβουλία του, που έδωσε ακόμα πιο γιορτινό και πνευματικό χρώμα στις μέρες μας! Οι παιδικές φωνές, τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών και των δασκάλων, οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τα στολισμένα σχολεία και η ευφρόσυνη διάθεση των ημερών άφησαν σε όλους μια πολύ γλυκιά αίσθηση και την πρόγευση της μεγάλης γιορτής της Γέννησης του Κυρίου, που δίνει το μήνυμα της ελπίδας στον κόσμο!

 

Επίσης, ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ιερώνυμο, για τα δώρα που απέστειλε σε μαθητές της περιοχής μας! Η σκέψη του και οι ευχές του θα μας συνοδεύουν τα φετινά Χριστούγεννα! Ακόμα, ευχαριστούμε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ελπιδοφόρο, για την αποστολή των δώρων στην Ελλάδα και του ανταποδίδουμε την αγάπη!

 

Τέλος, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον Διευθυντή της «Αποστολής», κ. Κωστή Δήμτσα, για την προσωπική του συμβολή στην επιτυχία της επίσκεψης και για την εγκάρδια επικοινωνία του με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, που έδωσε προστιθέμενη αξία σε όλο το εγχείρημα και κατέδειξε ότι το δώρο είναι απλά το μέσον για την αληθινή και ανεκτίμητη ανθρώπινη επικοινωνία και αλληλεγγύη!

 

Ευχόμαστε σε όλους η μέγιστη γιορτή των Χριστουγέννων που θα βιώσουμε σε λίγες μέρες να φέρει την ποθητή ειρήνη στον κόσμο μας, την αγάπη ανάμεσά μας και την πνευματική ανάταση που όλοι αποζητούμε! Χρόνια πολλά!

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
















 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.