Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Δήμος Αμυνταίου: Η επόμενη ημέρα…

 

Γράφει ο Στ. Τζέλης

Οι  αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, στο δήμο Αμυνταίου, ανέδειξαν τον συνδυασμό του κ. Γιάννη Λιάση  -  Μαζί για τον τόπο μας -

Ανεξάρτηττη Δημοτική Συνεργασία – ως τη Νέα Δημοτική Αρχή του τόπου για τα επόμενα πέντε (5) έτη.

Η υπό τον κ. Λιάση Νέα Δημοτική Αρχή του Αμυνταίου,  η οποία όπως είναι γνωστό ορκίστηκε την 30η Δεκεμβρίου 2023 και αναλαμβάνει από σήμερα τα  καθήκοντά της,  θα βρεθεί ενώπιον σοβαρών προκλήσεων, τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Μερικές από αυτές  είναι:  

  • Η πορεία της απολιγνιτοποίησης και η αναπτυξιακή προοπτική του δήμου, με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Όπως είναι γνωστό ο δήμος Αμυνταίου πλήγηκε περισσότερο από κάθε δήμο και λογικό  είναι να πρέπει να  έχει μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
  • Οι αναπόφευκτες αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών  (ύδρευσης - αποχέτευσης, φωτισμού) και τηλεθέρμανσης, οι οποίες σύμφωνα με την προηγούμενη δημοτική αρχή οφείλονται στο μεγάλο έλλειμα που υπάρχει από τη μη αύξηση   των  ανταποδοτικών τελών κατά τα προηγούμενα έτη και στο   έλλειμμα  της ΔΕΤΕΠΑ , το οποίο παρά τις δύο αυξήσεις τα τελευταία έτη παραμένει.
  •  Η καθημερινότητα του πολίτη με έμφαση στην καθαριότητα των  τοπικών κοινοτήτων και της πρωτεύουσας του δήμου.
  • Οι αποφάσεις για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της  Ξινό Νερό Μονομετοχικής  Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ ΑΕ. Ουσιαστικά έχουν  ξεκινήσει επί δημαρχίας του Κώστα Θεοδωρίδη και μετά από παλινδρομήσεις, επί δημαρχίας του κ. Άνθιμου Μπιτάκη,  έχουν φθάσει  σε υλοποιήσιμη μορφή στο τέλος της θητείας του. Απομένει η τελική απόφαση, από τον νέο δήμαρχο Αμυνταίου κ. Ιωάννη Λιάση,  ο οποίος, όπως και η προκάτοχοί του,  έχει δηλώσει πως είναι υπέρ  του μονομετοχικού χαρακτήρα της Ξινό Νερό, πως έχει πρόταση και θα την καταθέσει με την ανάληψη των καθηκόντων του.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, λόγω της σοβαρότητας το θέματος, θα αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της εταιρείας, τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστημα.
  • Η απόφαση για την τύχη των εγκαταστάσεων  των ιαματικών πηγών στην περιοχή «Μπάνια» στην Τ. Κ. Λιμνοχωρίου. Για όσους δεν είναι γνωστό, στην περιοχή αυτή, υπάρχουν εγκαταστάσεις για την εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών, οι οποίες κατασκευάστηκαν και  λειτούργησαν επί δημαρχίας του Σταύρου Αναστασιάδη στον Καποδιστριακό δήμο Αετού. Η δημοτική επιχείρηση η οποία είχε συσταθεί για την εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών δεν έλαβε ποτέ άδεια λειτουργίας, όταν περιήλθε στην δικαιοδοσία του δήμου Αμυνταίου  το έτος 2011, γιατί στερούνταν ρυμοτομικού σχεδίου και εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, με αποτέλεσμα την πλήρη λεηλασία και βανδαλισμό των εγκαταστάσεων.
  • Η τύχη των δημοτικών εγκαταστάσεων εστίασης-διαμονής  του δήμου όπως είναι το κτίριο του δήμου στη θέση «Πευκάκια» Αμυνταίου και ο κοινοτικός ξενώνας στην Τ.Κ. Νυμφαίου. Θα πρέπει επίσης να αποφασισθεί και η τύχη ενός, πιθανότατα, δημοτικού κτιρίου στην παραλία της λίμνης Ζάζαρη, εντός της Τ.Κ. Λιμνοχωρίου.

Η εντυπωσιακή πλειοψηφία  (76.06%) την οποία έλαβε ο κ. Λιάσης δείχνει και την πλήρη εμπιστοσύνη των δημοτών προς το πρόσωπό του, καθώς και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του. Το αν έχουν δίκαιο, μένει να αποδειχτεί.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.