Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Οι πολιτικές της Ν.Δ. αδικούν για άλλη μια φορά την Φλώρινα.

 

Μετά την βαθιά ύφεση που μας επεφύλαξε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ. ως αποτέλεσμα κυρίως της βίαιης απολιγνιτοποίησης, ήρθε να προστεθεί άλλη μία  μονομερής ιδιαίτερα καταστροφική απόφαση για την Π.Ε. Φλώρινας.

Η ολοκληρωτική αλλαγή του χαρακτήρα του Ορυχείου Αμυνταίου, που από μια έκταση αγροτική και δασική 40.000 περίπου στρεμμάτων την οποία μια λίμνη 2.000 στρεμμάτων θα καθιστούσε εύφορη και παραγωγική, μετατρέπεται σε ένα γιγάντιο φωτοβολταικό πάρκο, στερώντας από την τοπική κοινωνία θέσεις εργασίας και οικονομικούς πόρους. 

Η αλλαγή αυτή των χρήσεων γης πέρασε έντεχνα κάτω από τη μύτη των πολιτών της Φλώρινας. 

Σε κλειστά υπουργικά γραφεία, έγραψαν νόμους και μεθόδεψαν να μας στερήσουν τον μόνο δυναμικό πυλώνα για την ανάπτυξη μας, αυτόν του αγροτικού τομέα που βοηθητικά και με τον τουρισμό μπορεί να  μας βοηθήσει να σταθούμε στα πόδια μας και να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας.

Μας ακύρωσαν το μεγάλο έργο της Τηλεθέρμανσης της Φλώρινας και μετά του Αμυνταίου που έμεινε εκτός πηγής τροφοδότησης (με το κλείσιμο της μονάδας του ΑΗΣ Αμυνταίου), με αναπόσβεστα ακόμη τα κεφάλαια που επενδύθηκαν. Μας άφησαν να πληρώνουμε για 4 χρόνια τώρα υψηλά κόστη θέρμανσης και ταυτόχρονα μας οδηγούν σε νέες κοστοβόρες επενδύσεις με πολλά ερωτηματικά ακόμη, για το πώς θα χρηματοδοτηθούν, πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργεί η λειτουργία τους από άλλες πηγές, πότε θα λειτουργήσουν και αν αποτελούν τελικά λύσεις για χαμηλό κόστος θέρμανσης για τους πολίτες.

Όλα αυτά έγιναν με την ψήφιση μιας σειράς Νόμων και τροποποιήσεων από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Νόμοι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων ξένων Ομίλων και είναι καταστροφικοί για τον τόπο μας.

 Δυστυχώς αυτούς τους Νόμους τους ψήφισαν και οι βουλευτές της ΝΔ της Δυτικής Μακεδονίας και μέσα σε αυτούς και αυτοί της Φλώρινας.

Πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης (ΕΛΠΙΔΑ κ. Ζεμπιλιάδου Γ.) έφερε το θέμα της αλλαγής χρήσης και της καταλήστευσης της γης και των νερών στο Ορυχείο Αμυνταίου (συνεδρίαση 18-1-2024). 

Αναδείχτηκε η παράκαμψη της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με κυρίαρχη της παράκαμψη της διαβούλευσης, αφού αυτό έγινε κατ΄ εξαίρεση μόνο για το Ορυχείο Αμυνταίου και όχι για τις υπόλοιπες απαλλοτριωμένες εκτάσεις των ορυχείων της ΔΕΗ στην Π.Ε. Κοζάνης.

Προτάθηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ως έσχατη λύση, προσβάλλοντας τη νομιμότητα αυτής της πρωτοφανούς λαθροχειρίας που προέκυψε με την έκδοση της πρώτης άδειας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Ορυχείο του Αμυνταίου.

Την πρόταση, που ψήφισε η αντιπολίτευση ομόφωνα, δεν την ψήφισε η Παράταξη του κου Αμανατίδη με την φοβερή… αιτιολογία πως το 2021-22 προηγήθηκε η έκδοση άλλων αδειών για τις οποίες δεν αντέδρασε η προηγούμενη Περ. Αρχή του κ. Κασαπίδη (sic)! Έκθετος ο κ. Περιφερειάρχης και η παράταξή του αφου οι άδειες ήταν απλά εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και όχι εγκατάστασης.

«Άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!»

Πίσω από την αναποφασιστικότητα και τα χαμηλά διεκδικητικά αντανακλαστικά της προηγούμενης Περ. Αρχής, διάλεξε να κρυφτεί ο της ίδιας πολιτικής μήτρας Περιφερειάρχης κ. Αμανατίδης, που φυσικά ως πρώην βουλευτής της Ν.Δ  φρόντισε με την ψήφο του να «νομιμοποιήσει» όλα όσα δρομολογήθηκαν για το τόπο αυτό. 

Και ακόμη χειρότερα, κρύφτηκαν πίσω από τον Περιφερειάρχη ακόμη και οι Φλωρινιώτες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, άλλοι καταψηφίζοντας την πρόταση και άλλοι κρυπτόμενοι δια της απουσίας  τους ( Δυστυχώς την ίδια στάση κράτησε  και ο παρευρισκόμενος Δήμαρχος Αμυνταίου  ο οποίος συντάχθηκε με τη θέση  Αμανατίδη για μη προσφυγή).

Τους αφήνουμε στη κρίση του Φλωρινιώτικου Λαού. 

Εμείς καλούμε το λαό, τους θεσμικούς φορείς και ξεκινάμε μαζί έναν αγώνα για ΜΙΑ ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ διεκδίκησης των δικαιωμάτων Μας.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.