Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Συνεργασία Σταύρου Παπασωτηρίου και Δημάρχων Π.Ε Φλώρινας με Χρήστο Τριαντόπουλο

Τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο συνάντησε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Σταύρος Παπασωτηρίου.

Αφού ευχαρίστησε τον αρμόδιο υφυπουργό για την πρόσφατη παράταση ισχύος τριών αποφάσεων κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και των 3 δήμων του νομού λόγω παλιότερων φυσικών καταστροφών, ο Σταύρος Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών τόσο στις τοπικές υποδομές όσο και σε περιουσίες πληγέντων κατοίκων.

Εισηγούμενοι αντιστοίχως θέματα αρμοδιότητάς τους οι Δήμαρχοι Φλώρινας Β. Γιαννάκης, Αμυνταίου Γ. Λιάσης και Πρεσπών Γ. Στεργίου έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα όπως:

·         Η αποκατάσταση ζημιών στη τοπική κοινότητα Αναργύρων και η ωρίμανση του έργου κατασκευής γέφυρας στη περιοχή

·         Η μελέτη επισκευής του δημοτικού παιδικού σταθμού Φιλώτα 

·         Η προώθηση της πρότασης δημιουργίας πυροσβεστικού κλιμάκιου στο Αμύνταιο

·         Η αξιοποίηση υπολειμμάτων καλλιεργειών και καλαμιώνων εκ μέρους του δήμου Αμυνταίου για την τροφοδοσία με θερμική ενέργεια του τοπικού δικτύου τηλεθέρμανσης.

·         Η χρηματοδότηση του «Πρέσπα Pass» για 5.000 άτομα. Πρόκειται για οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί υπέρ του τοπικού τουρισμού, θερινού (Ιουλίου - Αυγούστου) και χειμερινού (Ιανουάριου - Φεβρουάριου)

·         Η στεγαστική συνδρομή των πληγέντων κατοίκων του Αγ. Γερμανού

·         Η υποστήριξη αιτημάτων του Δήμου Πρεσπών για συμμετοχή του σε διασυνοριακά προγράμματα Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε με τις 2 γειτονικές χώρες

·         Η ασφαλτόστρωση αγροτικών και επαρχιακών οδών των Δήμων Πρεσπών και Φλώρινας που έχουν υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές

·         Η επισκευή γεφυρών στη περιοχή της Φλώρινας και

·         Η εξέταση προγραμμάτων συντήρησης νεοκλασσικών κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τέλος, ο Σταύρος Παπασωτηρίου ευχαρίστησε τον Χρ. Τριαντόπουλο για την επικείμενη  διοργάνωση ημερίδας στο Δήμο Πρεσπών με τίτλο «Κλιματική Κρίση – Φυσικές Καταστροφές και Κρατική Αρωγή» στην οποία θα συμμετάσχουν πολιτικοί, επιστήμονες και υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των συναρμόδιων υπουργείων.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.