Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Στη Φλώρινα παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες της Φλώρινας έστειλε το μήνυμα: «Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος των Σκοπίων όσο αμφισβητείται

η Συμφωνία των Πρεσπών».

Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Φλώρινα, στα σύνορα της πατρίδας μας, και πρέπει να σας πω ότι είμαι αρκετά δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονές μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους, η οποία έχει συμφωνηθεί μέσα από μία διακρατική διεθνή Συμφωνία.

Θέλω, λοιπόν, και από εδώ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, να στείλω ένα μήνυμα στα Σκόπια και στη νέα τους ηγεσία: Σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της Συμφωνίας σχετικά με την ονομασία της χώρας και την αποκαλούν, έτσι όπως θέλουν να την αποκαλούν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός. Και το λέω αυτό όχι με χαρά. Κι οι γείτονές μας θέλουν να έχουμε καλές σχέσεις, οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας δεν θέλουν ούτε εντάσεις, ούτε εθνικισμούς. Και εύχομαι και ελπίζω ότι θα συνετιστούν και θα επανέλθουν στον δρόμο».

Μεταξύ άλλων ζητημάτων που έθεσε ο Πρωθυπουργός ήταν η μεγάλη σημασία  που έχει η ψήφος στις ευρωεκλογές καθώς τα πάντα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους  καθορίζονται και νομοθετούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι σημαντικό να εκπροσωπείται επάξια η χώρα μας από όσο περισσότερους ευρωβουλευτές γίνεται ακόμα και τους 9.

Μίλησε επίσης για τη μείωση του κόστους θέρμανσης με το φυσικό αέριο που θα φτάσει στην περιοχή μας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ως το τέλος του 2024 θα έχει εξευρεθεί  η λύση και η κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο της σύνδεσης Φλώρινα - Πτολεμαΐδα.

 

 

Για το Γραφείο Τύπου της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Φλώρινας

Η υπεύθυνη Τομέα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και ΜΜΕ

Τσουμίτα Μαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.