Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Λεχοβιτών στον Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. κ. Ιωάννη την 1η Ιουνίου 2024 (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

 

Αντιπροσωπεία Λεχοβιτών με επικεφαλής τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλίνικο, τον δήμαρχο Αμυνταίου κ. Γιάννη Λιάση και την

πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας (Δ.Κ)) Λεχόβου κ. Ιωάννα Τζουβάρα, παρουσία και του προέδρου του Βυθκουκίου κ. Ηλία Πρίφτη,  φθάνοντας στην Κορυτσά, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη της πόλης  κ.κ. Ιωάννη το πρωί της  01 Ιουνίου 2024.

Μετά την παραλαβή των δώρων που  προσφέρθηκαν από τον Μητροπολίτη Καστοριάς, τον δήμαρχο  Αμυνταίου και την πρόεδρο της Δ.Κ. Λεχόβου, προς τον Μητροπολίτη Κορυτσάς, ο τελευταίος καλωσορίζοντας τους Λεχοβίτες, φάνηκε ότι γνωρίζει για τον διωγμό των Βυθκουκιωτών και την εγκατάστασή τους στο Λέχοβο. Αναφέρθηκε στη Μοσχόπολη λέγοντας πως είναι μια περιουσία την οποία κληρονομούν όλοι οι λαοί των Βαλκανίων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο της θρησκείας που καθόρισε την μετέπειτα ζωή του.

Ο πρόεδρος Βυθκουκίου στη συνέχεια, λαμβάνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που έχει αναπτύξει με Λεχοβίτες και δήλωσε πως   κάτοικοι του Βυθκουκίου θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα το Λέχοβο.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας   αναφέρθηκε  σε παλαιότερη συνάντησή του με τον  Μητροπολίτη Κορυτσάς.

Για τους Λεχοβίτες είπε πως είναι κατά κανόνα ευσεβείς και  καλοί άνθρωποι.

Τέλος αναφερόμενος στα πρώτα χρόνια της ζωής του στη  Καστοριά είπε πως τα ανάλωσε για να γνωρίσει καλύτερα το ποίμνιό του.

Δείτε και το σχετικό βίντεο.-





















για τον διωγμό των Βυθκουκιωτών και την εγκατάστασή τους στο Λέχοβο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο της θρησκείας που καθόρισε την μετέπειτα ζωή του.

Ο πρόεδρος Βυθκουκίου στη συνέχεια, λαμβάνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που έχει αναπτύξει με Λεχοβίτες και δήλωσε πως   κάτοικοι του Βυθκουκίου θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα το Λέχοβο.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Καστορίας   αναφέρθηκε στις εμπειρίες που απέκτησε κατά τα πρώτα 2,5 χρόνια της ζωής του στην Καστοριά.

Δείτε και το σχετικό βίντεο.-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.