Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Συνεργασία Επιμελητηρίου Φλώρινας με καθηγητή του τμήματος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών με σκοπό τη δημιουργία καλλιεργητικού πεδίου και μεταποίησης της φράουλας

     Μετά από πρόσκληση του Επιμελητήριου Φλώρινας  πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με τον επίκουρο Καθηγητή κ. Καραγιάννη Ευάγγελο  του τμήματος της  Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, με έδρα τη Φλώρινα.

     Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία καλλιεργητικού πεδίου και μεταποίησης της φράουλας.

     Ακολούθησε γόνιμη και εποικοδομητική συζήτησης, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την καλλιέργεια της φράουλας ενός παραδοσιακού προϊόντος το όποιο στήριξε την οικονομία της Π.Ε Φλώρινας κατά τις δεκαετίες 60, 70, και 80.

    Το Επιμελητήριο Φλώρινας με το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας συνδυάζοντας την επιχειρηματικότητα με την Επιστήμη και μέσα από το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Σ.Δ.Α.Μ) σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, το Πανεπιστήμιο της Δ. Μακεδονίας με τον Πρύτανη κ. Θεοδουλίδη με τον οποίο έχουμε υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας και με την τοπική Γεωπονική Σχολή  και τον Κοσμήτορα κ. Παπαθανασίου Φωκίων αλλά και τον Υπεύθυνο καθηγητή κ. Καραγιάννη για την επιστημονική προσέγγιση ενός επενδυτικού και πολλά υποσχόμενου  σχεδίου όπως είναι η καλλιέργεια και η μεταποίηση της φράουλας.

    Το Επιμελητήριο Φλώρινας θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε ενέργειες που έχουν στόχο την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Σαπαλίδης  Σάββας

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.