Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΛΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Συνεχίζουμε σήμερα την αναφορά μας στα παλιά και εντελώς ξεπερασμένα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ.

ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣ’ ΤΑ ΟΛΑ. Με το σύνθημα αυτό ο Ανδρέας Παπανδρέου

θέλησε να αντιστρέψει το δυσάρεστο κλίμα, που είχε δημιουργηθεί από τον Ετεροχρονισμό, τις μειώσεις των μισθών εξαιτίας των υποτιμήσεων της δραχμής έναντι του δολαρίου και της βαριάς φορολογίας κι έτσι ο, συμπαθής κατά τα άλλα, Τσοβόλας ανέλαβε δράση. Έδωσε αρκετά χρήματα σε ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων και συνδικαλιστών, ελπίζοντας σε άγρα αρκετών ψήφων, για να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και να απολαμβάνει τη ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Όμως τα χρήματα αυτά ήταν εξ’ ολοκλήρου δανεικά και τα επιτόκια δανεισμού ήταν τεράστια. Ακόμη πληρώνουμε εκείνα τα τεράστια δάνεια με τα ...ασήκωτα επιτόκια.

ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

Η απόλυτη άποψη του ΠΑΣΟΚ για τη ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ εκδηλώθηκε με την υπόθεση του τότε Διοικητή της Δ.Ε.Η. Μαυράκη. Ο κύριος αυτός ενθυλάκωσε 500.000.000 δραχμές για δικό του λογαριασμό σε κάποια ευκαιρία αρπαχτής κι όταν το έμαθε ο Ανδρέας Παπανδρέου, πήρε φωτιά το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτή η φράση – σύνθημα δείχνει δύο βασικά πράγματα.

1. Το είχαν συζητήσει και το είχαν αποδεχτεί μεταξύ τους οι διαπρεπείς τότε του ΠΑΣΟΚ, ότι μπορούσαν να παίρνουν δωράκια για τον εαυτό τους. Εντελώς νόμιμα φαντάζομαι εγώ ο αδαής.

2. Δεν τους πείραξε το σκάνδαλο του Μαυράκη αλλά το ποσό που έλαβε παρανόμως στα πλαίσια της πασοκικής Νομής της Εξουσίας. Αν π.χ. είχε λάβει σαν δωράκι για τον εαυτό του τριακόσια ή τετρακόσια εκατομμύρια, δεν θα υπήρχε κανένα σκάνδαλο. Τα πεντακόσια όμως που έλαβε, ήταν πάρα πολλά και, για το λόγο αυτό, κατηγορήθηκε. Θαυμάστε πολιτική ευπρέπεια του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ

Είχε αρχίσει το 1987 με 1988 η κομματική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, κυρίως λόγω των πολυπληθών σκανδάλων και της καταρρέουσας οικονομίας από τις σπατάλες και τους υπερβολικούς δανεισμούς, όταν σκαρφίστηκαν το παραπάνω σύνθημα. Όσα γίνονταν στη χώρα, γίνονταν επειδή ο λαός τα ήθελε. Πήγαινε ο λαός κάθε μέρα στα υπουργικά γραφεία και δήλωνε πως θέλει αυτό, εκείνο και το άλλο. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κατέγραφαν τις επιθυμίες του λαού και, στη συνέχεια, επειδή ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, έκαναν ό,τι έλεγε ο Λαός. Τόσο απλά κυβερνούσαν οι άνθρωποι. Τι να πει κανείς. Μένει ενεός μπροστά σε τέτοια λαϊκίστικα συνθήματα.

Παρακάτω θα παραθέσω μερικά ακόμη πασοκικά συνθήματα, έτσι για να φρεσκάρω τη μνήμη σας, που, αν και αξίζουν το σχολιασμό μου, θα τον αποφύγω για να μην μακρηγορήσω και σας κουράσω. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

α. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Φθηνό λαϊκίστικο σύνθημα χωρίς καμιά ουσία. Πασοκικό τρικ.

β. ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ

“Δημοκρατικότατο” σύνθημα του Μένιου Κουτσόγιωργα.

γ. ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ. Ασχολίαστο σύνθημα.

δ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Εδώ δε χρειάζεται κανένας σχολιασμός. Η άστοχη αυτή δήλωση, που θεωρήθηκε σαν τη μεγαλύτερη κοροϊδία του ελληνικού λαού, οδήγησε το 2015 το ΠΑΣΟΚ στο ευτελές ποσοστό 4,68%!!!

ε. Το τελευταίο σύνθημα δεν μπορεί να γραφεί, επειδή δεν ειπώθηκε με λέξεις. Ήταν όμως πολύ εύγλωττο και, για το λόγο αυτό, το αναφέρω. Ήταν ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΝΕΥΜΑ ΣΤΗ ΜΙΜΗ ΛΙΑΝΗ, στο αεροπλάνο, όταν επέστρεψε το νέο ζεύγος της Ελληνικής πολιτικής σκηνής από το Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Στο επόμενο άρθρο μας θα ολοκληρώσουμε την αναφορά μας στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας πως κάποιοι νεόκοποι πολιτικοί θα καταλάβουν μερικά πράγματα και θα αλλάξουν στάση. Δε θα μας τρελάνουν δηλαδή με τις υβριστικές και απαράδεκτες, εν πολλοίς, επιθέσεις τους.

Δημήτριος Π. Τοπάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.