Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ομόφωνα ψηφίστηκε στο δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, η εισήγηση για τη διευθέτηση θεμάτων των Τηλεθερμάνσεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

 

Παρουσία  του βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, κ. Σταύρου Παπασωτηρίου, του περιφερειάρχη Δυτικης Μακεδονίας κ.  Γεωργίου Αμανατίδη, του

αντιπεριφερειάρχη  Φλώρινας κ. Αθανασίου Τάσκα και πολλών δημοτών, συνεδρίασε χθες 18 Οκτωβρίου 2024,στο Αμύνταιο το δημοτικό συμβούλιο , με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης  την  λήψη απόφασης για τη διευθέτηση θεμάτων Τηλεθερμάνσεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Λιάσης, ο οποίος  αναφέρθηκε στις επίπονες διαπραγματεύσεις,  στις οποίες προχώρησαν οι δήμοι Κοζάνης, Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας, με την ΔΕΗ, προκειμένου να έλθουν σε συμφωνία, για την απρόσκοπτη  παροχή ενέργειας, στις τηλεθερμάνσεις των πόλεων  τους.

Ειδικότερα για την τηλεθέρμανση  Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ)  ο κ. Λιάσης ανέφερε ότι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της ΔΕΤΕΠΑ  προς την ΔΕΗ, ανέρχονται στο ποσό του 1.606.060ευρώ. Η αποπληρωμή του θα γίνει ως έξης:

  • ·         Ποσό 535.353,33ευρώ θα αποπληρωθεί άμεσα από το ΥΠΕΝ.
  • ·         Το υπόλοιπο ποσό 1.070.706,67ευρώ θα αποπληρωθεί μέσω δεσμευμένου τέλους ΑΠΕ.

Ο κ. Λιάσης ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία περιλαμβάνει δύο στάδια. Το μεταβατικό  στάδιο το οποίο θα λειτουργήσει μέχρι την συγκρότηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης και το τελικό στάδιο, το οποίο θα ξεκινήσει  με την έναρξη λειτουργίας  της.

Οι τηλεθερμάνσεις θα χρεώνονται από την ΔΕΗ, για το μεταβατικό στάδιο, με το ποσό των 32ευρώ και με τη λειτουργία της Διαδημοτικής Επιχείρησης, με το ποσό των 32,50 ευρώ με τη τιμή να είναι μεταβαλλόμενη.

Οι πελάτες της ΔΕΤΕΠΑ θα  εξακολουθήσουν να  χρεώνονται  με το  ποσό των 70 ευρώ συν ΦΠΑ 6%.

Ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, αναφέρθηκε στην δυσκολία που συνάντησαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ΔΕΗ,  στην άψογη συνεργασία του ιδίου με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Αμανατίδη, τους τρεις δημάρχους, ειδικότερα δε με τον κ. Λιάση, ώστε να καταστεί εφικτή η συμφωνία.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Αμανατίδης στη συνέχεια εξήγησε γιατί είχε ουσιαστική εμπλοκή με το συγκεκριμένο θέμα.

Για το ίδιο θέμα μίλησαν  ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας, και ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ κ. Ευθύμιος Χαριτίδης.

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, χαιρέτησαν τη  συμφωνία η επικεφαλής του συνδυασμού «Με ορίζοντα το Μέλλον» κ. Σημέλα Γιαννιτσοπούλου, με κάποιες επισημάνσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Γιώργου Τσιρώνη.

Τέλος ο  επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Κυριάκος Ελευθεριάδης, ο οποίος  απουσίαζε, σε μακροσκελέστατη  ανακοίνωσή του, η οποία  διαβάστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κατήγγειλε την συμφωνία και την χαρακτήρισε κατάπτυστη.

Τελικά το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ψηφίστηκε ομόφωνα.

Για καλύτερη ενημέρωσή σας, δείτε και το σχετικό βίντεο.-








 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.