Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Έναρξη λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από την Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) στο Αμύνταιο

Η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., αποτελεί Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1990 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι φορέας εποπτευόμενος

από το Υπουργείο Υγείας, οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και της παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, λειτουργώντας Μονάδες και Προγράμματα Ψυχικής Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. Από το 2007 έως σήμερα λειτουργεί στην Π.Ε. Κοζάνης ένα Οικοτροφείο, ένα Προστατευόμενο Διαμέρισμα και μία Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, η οποία καλύπτει και την Π.Ε. Γρεβενών.

Η Κινητή Μονάδα Παιδιών και Εφήβων ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 24.4.2024 και στόχος της είναι η κάλυψη των ωφελούμενων με την παροχή υπηρεσιών πρόληψης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης, καθώς και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης. Η λειτουργία της μονάδας βασίζεται στις αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής και της τομεοποίησης, εξασφαλίζοντας την παραμονή του λήπτη υπηρεσιών εντός της κοινότητας, την αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης και περιθωριοποίησής του, τη βελτίωση εκείνων των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που επιτρέπουν την κοινωνική ενσωμάτωση.

Ειδικότερα, τα κλιμάκια της Κινητής Μονάδας, αποτελούμενα από Παιδοψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και Λογοθεραπευτή, θα παρέχουν υπηρεσίες:

Διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους.

Παρακολούθησης και διαχείρισης της φαρμακευτικής αγωγής και της πορείας της νόσου.

Πρόληψης υποτροπής και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Υποστήριξης των ωφελούμενων για την αντιμετώπιση των πρακτικών αναγκών και

προβλημάτων με έμφαση στην εκμάθηση δεξιοτήτων αυτόνομης διαβίωσης.

Συμβουλευτικής – Υποστήριξης της οικογένειας και των φροντιστών.

Ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης της κοινότητας και των επαγγελματιών για θέματα ψυχικής υγείας.

Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων η Κινητή Μονάδα Παιδιών και Εφήβων βρίσκεται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου, τους φορείς υπηρεσιών υγείας και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ.

Απευθύνονται σε ανήλικα άτομα, παιδιά και εφήβους καθώς και τους γονείς τους, που διαμένουν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (Ν. Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών) και χρήζουν παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών (διαταραχές της ανάπτυξης, προβλήματα προσαρμογής και συμπεριφοράς, συναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα λόγου και επικοινωνίας, μαθησιακές δυσκολίες κ.ά.).

Η Κινητή Μονάδα Παιδιών και Εφήβων βρίσκεται κάθε Παρασκευή πρωί στο χώρο του Δημαρχείου Αμυνταίου (Γρ. Νικολαΐδη 2, Αμύνταιο). Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά, κατά τις ώρες 7:00-15:00, στα παρακάτω τηλέφωνα:

• 2461040086

• 2461026368

• 2461040070

• 2461040074


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.