Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΛΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

 

Παρακολουθώ, όπως και πολλοί άνθρωποι, τις πολιτικές δραστηριότητες των στελεχών όλων σχεδόν των κομμάτων, επειδή θέλω να είμαι όσο το

δυνατόν καλύτερα ενημερωμένος. Τώρα τελευταία έχω διαπιστώσει ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζονται πάρα πολύ συχνά στην τηλεόραση, δείχνουν μια επιθετικότητα εις βάρος κυρίως του κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που δεν έχει προηγούμενο.

Επειδή δεν θέλω να πιστέψω, ότι οι πολιτικοί αυτοί προήλθαν από παρθενογένεση αλλά έχουν γνώση του παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισα να τους θυμίσω ορισμένα συνθήματα του παρελθόντος, που, όσο κι αν θέλουν οι Έλληνες να τα ξεχάσουν, δεν μπορούν.

Ας αρχίσουμε λοιπόν.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!! Η έκφραση αυτή ήταν από τις πρώτες που δημιούργησε ο ...χαρισματικός και την επαναλάμβανε σε κάθε ευκαιρία. Εννοούσε πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα διαλυθεί και θα μπει σ’ ένα ...ντουλάπι ερμητικά κλειστό, όπου μάλλον θα πέθαινε από ασφυξία. Ουσιαστικά ο Ανδρέας Παπανδρέου εξέφραζε τους ευσεβείς πόθους ενός άκρατου δημαγωγικού λαϊκισμού, που δεν είχαν καμιά απολύτως βάση. Σήμερα, η Ν.Δ. είναι το κυβερνών κόμμα με μια τεράστια διαφορά απ’ όλα τα άλλα κόμματα. Είναι το κόμμα της σιγουριάς, της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της γνήσιας έκφρασης της λαϊκής βούλησης. Την ίδια στιγμή όλοι γνωρίζουν ότι το 2015 το ΠΑΣΟΚ έφτασε μια ανάσα πριν από τη διάλυση με το ποσοστό της επιρροής του να είναι μόλις στο 4,68%!! Άρα το πρώτο σύνθημα κρίνεται απαράδεκτο και απορρίπτεται οριστικά και αμετάκλητα.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΟΣ!!! Ήταν το σύνθημα, που έκανε πολλούς μισθωτούς, εργαζόμενους και συνταξιούχους, να κατανοήσουν ότι το ΠΑΣΟΚ πολύ γρήγορα ξέχασε τις παροχές και μπήκε στην οδό των περικοπών των μισθών , των συντάξεων και του μεροκάματου, αφού κατήργησε την πολυδιαφημισμένη πασοκική ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΙΜΑΡΙΘΜΙΚΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ (Α.Τ.Α.), με μια συνεδρίαση μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο το σωτήριο έτος 1985 ακριβώς μετά τη δεύτερη επανεκλογή του. Οι εργαζόμενοι κατάλαβαν στο πετσί τους τι ακριβώς πρέσβευε το ΠΑΣΟΚ.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!!! Το τρίτο αυτό σύνθημα το ενστερνίστηκαν όλοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και διοργάνωσαν πάμπολλες αντιαμερικανικές εκδηλώσεις ανά τας οδούς και ρύμας όλων των πόλεων, της Αλεξάνδρειας συμπεριλαμβανομένης. Σήμερα ούτε ψίθυρος αντιαμερικανισμού δεν ακούγεται. Τότε όμως όλοι καμάρωναν με την ιδιότητα αυτή, που τους προσέδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ εντυπωσιακή.

ΕΞΩ Η Ε.Ο.Κ. ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ!!! Το σύνθημα αυτό κάθε στέλεχος ή οπαδός του ΠΑΣΟΚ το επαναλάμβανε περίπου είκοσι φορές την ημέρα. Το θεωρούσε υποχρέωσή του να εκφράσει την αντίθεσή του στην Ενωμένη Ευρώπη, επειδή έτσι το ήθελε ο χαρισματικός, που σκεφτόταν τη λεηλασία των ψήφων της Αριστεράς. Εδώ δεν πρέπει να ξεχάσει κανείς ότι η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ έγινε με τις ψήφους ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!! Όλες οι “δημοκρατικές δυνάμεις” της εποχής εκείνης την καταψήφισαν. Ακόμη και το ΚΟΔΗΣΟ του δήθεν καλοπροαίρετου Γιάγκου Πεσματζόγλου!!!

Ε.Ο.Κ. ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!! Ούτε την Ε.Ο.Κ. ήθελαν ούτε το ΝΑΤΟ. Διαδηλώσεις δυναμικές με αντινατοϊκά συνθήματα, αποδοκιμασίες και πεζοδρομιακές κινήσεις ήταν σε πολύ συχνή βάση. Το μόνο που δεν έλεγαν, ήταν ότι επιθυμούσαν να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΚΟΜΕΚΟΝ και στο ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ, που ήταν οι αντίστοιχοι οργανισμοί του αριστερού μορφώματος της Σοβιετικής Ένωσης , που, ως γνωστόν, κατέρρευσε παταγωδώς το 1990.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ!!! Το σύνθημα αυτό το εκστόμισε, με πολύ πομπώδη τρόπο, ο τότε πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες παρασύρθηκαν από τις διακηρύξεις του, επένδυσαν τα χρήματά τους στο αμαρτωλό τότε χρηματιστήριο και τα έχασαν, σε πολύ λίγες μέρες, από το περίφημο ΣΚΑΝΔΑΛΟ της λεηλασίας των μικρών, κυρίως, αποταμιευτών. Ελπίζω τα θύματα της τεράστιας αυτής ΑΠΑΤΗΣ να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναδεικνύουν σε κάθε στιγμή, σε κάθε περίσταση τι ακριβώς έπραξε το ΠΑΣΟΚ εκείνο το διάστημα, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους σε απόλυτη καταστροφή και απόγνωση. Συγχωροχάρτι στο σκάνδαλο αυτό δεν υπάρχει.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι ο θεσμός του Χρηματιστηρίου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Άρα δεν έφταιγε το χρηματιστήριο αυτό καθ’ εαυτό αλλά οι ιθύνοντές του τότε, που επεξεργάστηκαν ένα σύστημα απάτης χωρίς προηγούμενο.

Όσο κι αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να ξεχαστούν όλα αυτά και να παρουσιαστεί μ’ ένα νέο δήθεν πρόσωπο, δεν θα το καταφέρει ποτέ. Η πτώση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ από το 44,37 % στο 4,68% το 2015 κατέδειξε την αποστασιοποίηση των Ελλήνων από το κόμμα αυτό της σπατάλης, των σκανδάλων, της πράσινης κάρτας και των κομματικά βολεμένων, που σήμερα προσπαθεί να φανεί σαν λευκή περιστερά.

Θα υπάρξουν και άλλα συνθήματα σε επόμενο άρθρο. Δύο απ’ αυτά σας αναφέρω σαν πρόγευση: “ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣ’ ΤΑ ΟΛΑ” και “ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”!!!

Δημήτριος Π. Τοπάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.