Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Φλώρινα- Πρέσπες: Στις 24,25 και 26 Αυγούστου οι εκδηλώσεις "ΠΡΕΣΠΕΣ"

Με τρείς σημαντικές εκδηλώσεις στην Φλώρινα και στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών θα διοργανωθούν για 23η χρονιά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΠΡΕΣΠΕΣ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
Οι εκδηλώσεις όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη του ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων κ. Γιώργος Λιάνης θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο κτίριο ΕΞΑΡΧΟΥ στην Φλώρινα με εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό με ομιλίες από σημαντικούς Έλληνες καθηγητές όπως ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Γιώργος Αναστασιάδης και ο Ανδρέας Ανδρέου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία από τον Αντώνη Καλογιάννη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
Το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι και φέτος στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών με μια μοναδική συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει στην Φλώρινα με μια εξαιρετική παράσταση από τους Αττίκ τιμώντας την ιστορία της Φλώρινας στην καντάδα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τη τιμητική τους φέτος θα έχουν και τα παιδιά της Φλώρινας αφού θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν το παραμύθι της Φλώρινας με τη βοήθεια του Έλληνα συγγραφέα παραμυθιών Άρη Δημοκίδη. Ο κ. Λιάνης αναφερόμενος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις επεσήμανε πως είναι ένα κεκτημένο μεγάλο που η Φλώρινα και η Πρέσπα πρέπει να κρατήσει. «Οι εκδηλώσεις ΠΡΕΣΠΕΣ» τόνισε ακόμα «προσέφεραν πολλά στην ανάπτυξη της περιοχής και στην ειρήνη με την φιλοξενία σημαντικών προσώπων όπως τριών προέδρων της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών τριών χωρών, Υπουργών και σημαντικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και άλλες γειτονικές περιοχές. Για το λόγο αυτό οι ΠΡΕΣΠΕΣ πρέπει να μπουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα γιατί το δικαιούνται».
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.