Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Φλώρινα: Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας για τη μετακίνηση συνοριοφυλάκων στον Έβρο

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικ. Δένδια, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας  κ.
Δημήτριος Ηλιάδης, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης 148 συνοριοφυλάκων από τη Φλώρινα στον Έβρο.
Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Τις τελευταίες ημέρες είναι έντονο στους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής το αίσθημα της ανασφάλειας από την έκτακτη απόφασή σας για απομάκρυνση 148 συνοριοφυλάκων με προορισμό τον Έβρο.
Σαφώς και πρόθεσή μας δεν είναι να αλλοιώσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό σας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκύψει σε άλλους νομούς, ωστόσο η Φλώρινα αποτελεί μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και πιο συγκεκριμένα:
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας συνορεύει με δύο κράτη – FYROM και Αλβανία – και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών, κυρίως από τη FYROM, κάτι που έχει επιφέρει δικαιολογημένες φοβίες στους κατοίκους όλης της μεθορίου.
Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, κλοπές, παράνομη υλοτομία είναι φαινόμενα καθημερινά, που παρουσιάζουν μάλιστα αυξητικές τάσεις και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που ζει έντονα η περιοχή μας, δημιουργούν πολλαπλές επιπτώσεις.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
η θωράκιση των συνόρων πρέπει και απαιτείται να γίνεται σε παραμεθόριες περιοχές, όπως η Φλώρινα που διαθέτει δύο μεθοριακούς σταθμούς.
Η απόφασή σας δημιουργεί απογύμνωση της Περιφερειακής μας Ενότητας, αφού πρακτικά θα σημάνει το κλείσιμο του σταθμού φύλαξης Πύλης και την υπολειτουργεία των σταθμών Νέου Καυκάσου και Αετού.
Παράλληλα, δημιουργεί πολλά προβλήματα και στους υπό μετακίνηση συνοριοφύλακες, οι οποίοι στο σύνολο τους είναι οικογενειάρχες.
Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω, ζητούμε να ανακληθεί η απόφασή σας για τη μετακίνηση των 148 συνοριοφυλάκων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στον Έβρο και να τροποποιηθεί, στο μέτρο και της ισονομίας, ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων συνοριακής φύλαξης της περιοχής μας.
Με σεβασμό
Δημήτριος Ηλιάδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.