Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.ΕΤ.Ε.Π.Α.: Σχετικά με τα «επιστρεφόμενα χρήματα» της ΑΝ.ΦΛΩ. και της προηγούμενης διοίκησης της Δ.ΕΤ.Ε.Π.Α. , που επεστράφησαν σε καταναλωτές της



 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Δ.ε.τ.ε.π.α., σεβόμενη πάντα τους καταναλωτές της και την μεταξύ μας συνεργασία, μετά από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τα «επιστρεφόμενα χρήματα» της ΑΝ.ΦΛΩ. ενημερώνει τους καταναλωτές της:


 Στην αρχή της θητείας του κ. Θεοδωρίδη οι τιμές των συνδέσεων με την τηλεθέρμανση τριπλασιάστηκαν .
Το κόστος αυτό ήταν ασύμφορο και δυσβάσταχτο για τους νέους καταναλωτές. Κάποιοι από αυτούς παρόλα αυτά συνδέθηκαν.  Όμως οι αναμενόμενες συνδέσεις δεν γίνονταν, παροχές είχαν δοθεί και οι υποσταθμοί έμεναν αδιάθετοι στις αποθήκες.
Αποτυχία της τότε διοίκησης της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α.
 Ο κ. Θεοδωρίδης προεκλογικά αντί να βγει και να παραδεχτεί τον  λάθος προγραμματισμό του, (ήθελε να  γεμίσει τα ταμεία της επιχείρησης αδειάζοντας τις τσέπες των καταναλωτών), χρησιμοποίησε το τερτίπι της «ένταξης του εξοπλισμού της τηλεθέρμανσης σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα» σε επιστολή που έστειλε σε καταναλωτές καλώντας τους να συνδεθούν με τις ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ.
Η ένταξη αυτή που επικαλέστηκε δεν έχει γίνει έως σήμερα.
Επέστρεψε λοιπόν από τα ταμεία της επιχείρησης, τα χρήματα από τη διαφορά των τιμών των συνδέσεων, στους καταναλωτές.
ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
Την ίδια περίοδο ο κ. Βοσκόπουλος, σαν πρόεδρος της ΑΝ.ΦΛΩ., αποφάσισε την επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές, πέραν αυτών του κ. Θεοδωρίδη, φθάνοντας το κόστος των συνδέσεων στα 1.000 ευρώ, κόστος το οποίο δεν υφίστατο ούτε στην θητεία του κ. Λιάση. Πάντα γινόταν τιμολόγηση με τον συνυπολογισμό Θ./Υ. ,  τετραγωνικών μέτρων κ.τ.λ.
Έτσι ξεκίνησε μια παραφιλολογία για το ποιός δικαιούται «επιστρεφόμενα» από την ΑΝ.ΦΛΩ. τι ποσό κ.τ.λ.
Η δ.ε.τ.ε.π.α. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ στον προγραμματισμό και την υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Δεν είναι σε θέση να  γνωρίζει με ποια κριτήρια έγιναν «οι επιστροφές».
Θέλοντας να εξυπηρετήσουμε και να ενημερώσουμε υπεύθυνα  τους καταναλωτές μας ζητήσαμε επανειλημμένως από την ΑΝ.ΦΛΩ. να μας δοθούν οι καταστάσεις των ονομάτων που χρηματοδοτήθηκαν, ποιες αιτήσεις εκκρεμούν, τι ποσά έχουν διατεθεί , τι εγκεκριμένα ποσά μένουν αδιάθετα, γενικά ολοκληρωμένος  ο φάκελος του έργου, χωρίς όμως ποτέ να έχουμε λάβει μια ολοκληρωμένη απάντηση (μας εστάλησαν κάποιες καταστάσεις ονομάτων με ελλιπή στοιχεία).
Από το διαδίκτυο ενημερωθήκαμε για απόφαση της Περιφέρειας που αφορά αλλαγή φορέα υλοποίησης ενταγμένων έργων στο 3ο ΕΑΠ. Στην περίπτωση αυτή ο Δήμος Αμυνταίου-Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. καλούνται να διαχειριστούν στο μέλλον  ένα ποσό το οποίο όμως δεν έχει έρθει στα ταμεία μας.  Εξετάζουμε την ορθότητα αυτής της απόφασης, την δυνατότητα και τον τρόπο  διάθεσης του ποσού αυτού.
Για οποιοδήποτε νέο στοιχείο προκύψει η Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. θα ενημερώσει υπεύθυνα τους καταναλωτές της με νέα ανακοίνωση.

Αμύνταιο 25/09/2012

                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α.
                                                           Νικόλαος Παπαχρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.